Keukenhof

-

2505 van 2971 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Komt u in de lente naar Nederland? Breng dan een bezoek aan de Keukenhof. U ervaart dan de prachtige bloei van de Hollandse tulpen en andere bloemen waar Nederland om bekend staat. De Keukenhof is het meest bekende en grootste bloemenpark ter wereld en ligt niet ver van Amsterdam.

  • Bezoek het mooiste lentepark ter wereld.
  • Bekijk meer dan 7 miljoen bloemen in bloei op de Keukenhof.
  • Keukenhof is binnen een halfuur te bereiken vanuit Den Haag, Haarlem, Leiden, Delft en Amsterdam.

7 miljoen bollen

Nederland staat bekend om tulpen. In april en mei staan ze in bloei en zijn de bollenvelden zeker een bezoek waard. In deze periode opent de Keukenhof, het grootste bloemenpark ter wereld, haar deuren. Ieder jaar worden er meer dan 7 miljoen bloembollen geplant in de Keukenhof. De vele tuinen en vier prachtige paviljoens tonen een geweldige verzameling tulpen, hyacinten, narcissen, orchideeën, rozen, anjers, irissen, lelies en andere bloemen. De kleuren en geuren zullen u overdonderen.

Adres en openingstijden

De Keukenhof ligt in Lisse, tussen Amsterdam en Den Haag, in het hart van de Bollenstreek en is gemakkelijk te bereiken via de A4 (afslag Nieuw-Vennep) en de A44 (afslag 3 Lisse). U volgt vanaf hier de borden 'Keukenhof'.

U kunt de Keukenhof ook goed bereiken met het openbaar vervoer. Bekijk onze combi-tickets (vervoer en entree) waarmee u opstapt in Amsterdam of Rotterdam/Den Haag en voor de deur van de Keukenhof wordt afgezet. Vervolgens kunt u naar binnen van de snelkassa en hoeft u dus niet in de rij te staan.

Van 21 maart tot en met 19 mei 2019 is het park dagelijks geopend van 08.00 - 19.30. De kassa sluit om 18.00 uur.

Laad foto's

Overal tulpen

In de Keukenhof waant u zich in een zee van bloemen. Verdeeld over verschillende tuinen en paviljoens vindt u de miljoenen tulpen en andere bloemen. Elk jaar staat het park in het teken van een nieuw thema en dus de Keukenhof steeds weer anders. Een uniek park in de wereld waar jaarlijks ruim een miljoen bezoekers op af komen.

Let wel op, de tulpen bloeien alleen van half maart tot half mei en daarom is het park alleen in deze periode open. 

Kasteel Keukenhof

Bezoek Kasteel Keukenhof, een schitterende kasteel in Lisse, niet ver van de Keukenhof. Het kasteel, dat gebouwd werd in 1642, beschikt over schitterende salons en een unieke tuin. U kunt het op gezette tijden bezichtigen met een gids. Informeer vooraf naar de tijden.

Overnacht in de buurt van de Keukenhof

Wilt u in de prachtige omgeving van de Keukenhof overnachten? Dat kan. We hebben een ruim aanbod aan leuke hotels en Bed and Breakfasts waar u kunt verblijven. Overnachten in Haarlem, Leiden of Amsterdam is ook een goed alternatief.

© Paul van den Berg

Tip van de redactie:

Beleef de bloemenvelden van boven! Tijdens het bloemenseizoen vertrekt de Koninklijke DC-3 Dakota ‘Prinses Amalia' iedere zaterdag en zondag vanaf Schiphol-Oost voor rondvluchten van 30 minuten over de bloeiende bollenvelden. Vanuit dit historische vliegtuig, eens het eerste officiële regeringsvliegtuig van Nederland, is het uitzicht op een hoogte van ca. 300 meter fantastisch. Reserveren voor deze vluchten is verplicht.

Tulpen en andere bloemen bloeien vooral in het voorjaar. Als u de bloemen in bloei wilt zien staan, is maart tot en met mei de beste tijd om Nederland te bezoeken. Ook het mooiste lentepark ter wereld, de Keukenhof, is dan geopend.

Lees meer

Er zijn diverse bloemencorso's in Nederland. U kunt naar het bloemencorso in de bollenstreek, naar Lichtenvoorde of Zundert. Deze vinden op verschillende data plaats.

Lees meer

Tulpen en andere bloemen bloeien vooral in het voorjaar. Als u de bloemen in bloei wilt zien staan, is maart tot en met mei de beste tijd om Nederland te bezoeken. Ook het mooiste lentepark ter wereld, de Keukenhof, is dan geopend.

Lees meer

De Keukenhof is geopend van eind maart tot half mei. Dat is de periode dat de bloemen in bloei staan.

Lees meer

Tulpenvelden vindt u in de bollenstreek rond de Keukenhof, in de Noordoostpolder en in de kop van Noord-Holland.

Lees meer
Ontdek meer in de omgeving
Keukenhof
Adres: 
Stationsweg 166a
2161AM Lisse
Bekijk de website
Openingstijden & tickets
Aankomende evenementen