© madlyinlovewithlife
Evenement

Valentijnsdag

14 feb

451 van 1292 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Valentijnsdag; de dag van de liefde. Al in het jaar 496 riep Paus Gelasius 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. En sinds die tijd is het dé dag om je geliefde te laten weten dat je van hem of haar houdt.

  • Nederlanders zijn een nuchter volk en geven hun geliefde veelal een kaartje of bloemetje.
  • Vier Valentijnsdag in Nederland.
  • Verblijf in een romantisch hotel in Amsterdam.

Nuchtere Nederlanders

Was het tot voor kort nog gebruik om anoniem je liefde te verklaren met een kaartje of een bloemetje, tegenwoordig ligt de nadruk op liefde in het algemeen. In Nederland zijn we een nuchter volkje en blijft het veelal bij een kaartje, een bloemetje of een cadeautje.

Valentijnsmenu

Uiteraard is het ook een ideale dag om lekker uit eten te gaan met uw grote liefde. Veel restaurants hebben hiervoor speciaal aangepaste Valentijnmenu's. Eén ding... zorg dat u tijdig reserveert als u op die dag in Nederland romantisch uit eten wilt.

Verblijf in Amsterdam tijdens Valentijnsdag

Nodig uw geliefde uit voor een Valentijnreisje naar Amsterdam. In Amsterdam is er van alles te doen, zo kunt u een tochtje maken met paard en wagen door het Vondelpark of kunt deze dag afsluiten met eenromantisch diner bij restaurant Ctaste. Hier dineert u in het donker en worden alle zintuigen – behalve uw ogen – extra op de proef gesteld.

Plan uw romantische trip naar Amsterdam en geniet van de unieke sfeer in deze prachtige stad. Bekijk hier het aanbod van romantische hotels in Amsterdam.

Aankomende evenementen