© Arnaud Roelofz
Evenement

Varend Corso Westland

2 aug - 4 aug, Naaldwijk

66 van 85 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Het Varend Corso Westland is een feestelijk spektakel op het water in het eerste weekend van augustus. Tientallen boten zijn in een jaarlijks wisselend thema versierd met bloemen en groenten. Samen vormen ze een kleurrijk varend corso dat drie dagen lang trekt door het Westland. Het is een uniek evenement waar jaarlijks meer dan 500.000 belangstellenden op af komen.

  • Bekijk samen met 500.000 andere bezoekers op spectaculaire wijze de lokale producten uit het Westland.
  • Fiets mee met de route en bekijk het corso op verschillende plaatsen.
  • Boek uw accommodatie op tijd zodat u dichtbij het corso kunt overnachten.

De route van het Varend Corso Westland

De stoet met prachtig versierde boten vaart onder andere door Naaldwijk, Maassluis, Den Haag en Delft. Langs de route van het Varend Corso Westland worden diverse activiteiten georganiseerd zoals braderieën en muziekoptredens. Ook kunt u vanaf de kant meefietsen met de route, de organisatie stippelt ieder jaar verschillende fietsroutes uit. 

Het Westland

Het Varend Corso presenteert op spectaculaire wijze de lokale producten uit het Westland. Dit gebied staat bekend om zijn glastuinbouw en de tuinders produceren hier miljoenen stuks groenten, fruit, planten en bloemen. Elke boot ziet er even bijzonder uit en is bezaaid met honderden bloemen, planten en fruit uit het Westland.

Overnachten

Het Westland is een prachtig gebied om een paar dagen te bezoeken. Bezoek de verschillende steden waar het corso langskomt. Overnacht langs de kust in Hoek van Holland of in de prachtige historische steden Delft en Den Haag.

Aankomende evenementen