© Mischa Schoemaker via RVD
Categorie:De Nederlandse Koninklijke Familie

Kinderen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben drie dochters: Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane. De prinsessen wonen met hun ouders in het woonhuis De Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar.

  • Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben drie dochters: Amalia, Alexia en Ariane.
  • Prinses Amalia is de eerste in de lijn voor de troonopvolging.
  • Net als andere Nederlandse kinderen gaan ze gewoon naar school.

Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane

Prinses Amalia is op 7 december 2003 geboren in Den Haag als eerste kind van de Prins van Oranje en Prinses Máxima. Haar officiële naam luidt Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau. Nu haar vader koning is, is Prinses Amalia de eerste in lijn voor de troonopvolging.

Prinses Amalia heeft twee zusjes; Prinses Alexia en Prinses Ariane. Prinses Alexia is geboren op 26 juni 2005 en Prinses Ariane op 10 april 2007. Ook zij zijn in het Haagse ziekenhuis Bronovo ter wereld gekomen.

Wist je dat?

Kroonprinses Amalia, net als haar vader, ontzettend sportief is? Ze hockeyt al sinds haar zevende. Ook juicht ze samen met haar ouders regelmatig fanatiek sporters toe.

Princess Amalia, First in line.

Princess Alexia, second in line

Wist je dat?

Prinses Alexia net als haar moeder ontzettend van zingen houdt? Prinses Christina, de jongere zus van prinses Beatrix, vertelde ooit dat Alexia prachtig zingt.

Opvoeding van de prinsessen

Alle drie de Nederlandse prinsessen gaan overdag gewoon naar school, zoals elk ander Nederlands kind. De kinderen spreken niet alleen Nederlands en Spaans thuis, ook leren ze Engels van hun ouders. Ze worden dus drietalig opgevoed.

De prinsessen hebben ook enkele hobby’s en naschoolse activiteiten. Prinses Amalia houdt van hockey, judo, ballet, paardrijden en vioolspelen. Prinses Alexia houdt ook van ballet en paardrijden en speelt piano, hockey en tennis. De hobby’s van Prinses Ariane zijn: pianospelen, ballet, zwemmen en judo.

Wist je dat?

Veel mensen de naam van de jongste prinses niet goed uitspreken. De ‘e’ aan het einde van de naam wordt namelijk niet uitgesproken. Het is dus prinses Ariaan.

Princess Ariane, third in line