© Jurjen Drenth via The Hague & Partners

Watersport in Nederland

Reizend door het laagland van Nederland ontkomt je er bijna niet aan. Overal vind je meren en stranden waarop uitstekend gerecreëerd kan worden. Middelen om te watersporten zijn breed verkrijgbaar en te huur. Kom genieten van het water. Voor een dagje, of voor jouw hele vakantie.

Watersporten in Nederland

Coastline Brouwersdam
Categorie: Lezen

Kitesurfen

Met een vlieger kun je niet alleen het strand, maar ook het water op.

Categorie: Lezen

Catamaran zeilen

Met een catamaran vliegt u over het water.

Categorie: Lezen

Zeilen in Nederland

Bekijk Nederland vanaf het water tijdens een ontspannen zeilvakantie.

Categorie: Lezen

Surfen in Scheveningen

Surf op de beste golven in surfhotspot Scheveningen. Huur een surfplank om een paar golven te pakken of volg een cursus.

Watersporten in Nederland

Nederland is watersportland bij uitstek. Bijna een derde van ons land ligt onder de zeespiegel. Dit brengt naast de gevaren van overstroming, ook unieke watersportmogelijkheden met zich mee. Je kunt door de grachten van grote steden varen of genieten van de rust en de ruimte van de grote wateren.

Watersporten aan de kust

Langs de Nederlandse kust vind je vele mogelijkheden om te watersporten. Van duiken, surfen en vliegeren op de beste watersportstranden van Zeeland, tot blokarten op het strand van de Waddeneilanden. Huur een catamaran in Zandvoort of bekijk vanaf het strand van Scheveningen de verrichtingen van de schepen van de Volvo Ocean Race of North Sea Regatta.

Watersporten op de meren

Friesland is watersportprovincie bij uitstek met haar grote, aaneengesloten meren. Maar als je het IJsselmeer oversteekt, vind je van Noord-Holland tot Zeeland de Staande Mast Route. Een veilige en vlotte doorgaande route voor zeil- en motorboten. In Zuid-Holland kan je recreëren op onder andere de Kaag en het Braassemermeer. In Noord-Brabant vind je het uitgestrekte Nationaal park de Biesbosch en in Utrecht zijn de Loosdrechtse plassen een fijne plek om met uw bootje te varen. In Limburg is een groot netwerk van grote en kleine plassen ontstaan door grindafgravingen. Op de Maasplassen kan je diverse rondvaarten maken of een boot huren om dit moois zelf te ontdekken.

Spectaculair strandzeilen in IJmuiden aan Zee.

Veelgestelde vragen