Ontdek de Oosterscheldekering

3.455 keer bekeken

5 van 6 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De Oosterscheldekering

Ontdek de Oosterscheldekering, het afsluitbare deel van de unieke Deltawerken en breng een bezoek aan Neeltje Jans waar u alles leert over dit 'achtste wereldwonder'.

Lees meer

Ontdek de Oosterscheldekering, het afsluitbare deel van de unieke Deltawerken en breng een bezoek aan Neeltje Jans waar u alles leert over dit 'achtste wereldwonder'.

 • Het meest indrukwekkende bouwwerk van de Deltawerken.
 • Bekijk de Oosterscheldekering van binnen bij Deltapark Neeltje Jans.

  De Oosterscheldekering is zonder twijfel het meest indrukwekkende bouwwerk van de Deltawerken. En een bezoek meer dan waard!

  8ste wereld wonder

  Deze ruim 3 kilometer lange waterkering, bestaande uit 65 enorme betonnen pijlers met schuiven ertussen, wordt ook wel het 8ste wereld wonder genoemd. De grote schuiven tussen de pijlers kunnen bij storm of springvloed gesloten worden. De rest van de tijd is de dam geopend. Door deze unieke constructie is het zeewater zout gebleven en is het prachtige natuurgebied van de Oosterschelde beschermd.

  Een kijkje achter de schermen

  Een prachtig uitzicht op de Stormvloedkering heeft u vanaf het is een voormalig werkeiland Neeltje Jans, dat speciaal werd aangelegd om de Oosterscheldekering te kunnen opbouwen. Wilt u de sluizen van dichtbij en van binnen bekijken? Breng dan ook een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans. Niet alleen komt u alles te weten over de Deltawerken, het is ook een waterpretpark met leuke attracties voor het hele gezin.

  Uitwaaien op de Oosterscheldekering

  De Oosterscheldekering verbindt het eiland Schouwen-Duiveland met Noord-Beveland. U kunt er dus overheen rijden of fietsen. Met de auto volgt u de N57 richting Middelburg. Ook in de omliggende gebieden kunt u heerlijk wandelen of fietsen.

  Ontdek meer in de omgeving
  De Oosterscheldekering
  Bekijk deze video: Het strand

  Nederland bestaat uit kilometers strand, getypeerd door het zand, de blauwe lucht en de eindeloze zee.

  Een hotel in Zeeland boeken

  Boek een hotel met uitzicht op de Zeeuwse duinen en zee.

  Bekijk het aanbod