Fiets de Nederlandse Kustroute (570 km) - Holland.com
Nederlandse kust

Fiets de Nederlandse Kustroute (570 km)

De Nederlandse Kustroute is 570 kilometer lang genieten van schitterende stranden en duinen, Waddeneilanden en kustplaatsjes. Kortom, een eindeloze ontdekkingsreis langs de kust op de fiets.

  • 570 kilometer fietsen langs de schitterende Nederlandse kust.
  • Onderdeel van de internationale Noordzeeroute
  • Fiets over de Waddeneilanden en langs unieke terpdorpjes.

De Nederlandse Kustroute is een lange afstand route en combineert de landelijke fietsroutes  LF1 van Sluis (Zeeland) tot Den Helder (Noord-Holland) en de LF 10 van Callantsoog (Noord-Holland) tot Nieuweschans (Groningen). Kenmerkend voor de route tussen Sluis en Den Helder zijn natuurlijk de Zeeuwse eilanden en de vele gezellige badplaatsen. Het deel tussen Callantsoog en Nieuweschans is vooral uniek door de rust en ruimte van het landschap. Maar ook de historische terpdorpjes en het prachtige Waddeneiland Wieringen maken dit tot een schitterend fietsgebied.

Onderdeel internationale Noordzeeroute

LF routes worden aangeduid met LF -routebordjes. U volgt tijdens deze route de bordjes LF1 en LF10. Onderweg zult u ook informatiebordjes van de North Sea Cycle Route tegenkomen. De LF1 en LF10 vormen samen namelijk het Nederlandse deel van de internationale North Sea Cycle Route. Deze ongeveer 6.000 km lange fietsroute voert door acht landen rond de Noordzee. Naast Nederland zijn dit België, Engeland, Schotland, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Duitsland.

De Nederlandse kustroute is geen rondrit en heeft dus en een verschillend begin- en eindpunt.

Tip! Fiets deze route als een aaneengesloten vakantie en bekijk hier ons aanbod voor leuke overnachtingsmogelijkheden onderweg.

Begin in Sluis

Begin uw fietsvakantie in Sluis. Breng een paar dagen door in dit pittoreske dorpje en geniet van de Zeeuwse rust en heerlijke lokale streekgerechten: de perfecte voorbereiding voor uw fietsvakantie.

Tussenstop in Scheveningen

U bent halverwege de eerste etappe. Plan een tussenstop in Scheveningen in. Boek een gezellig B&B om even bij te tanken of blijf een paar dagen en boek een appartement aan zee.

Even genieten van het strand in Noordwijk

Rust even uit op een van de mooiste stranden van Nederland. Geniet van een welverdiend een drankje bij ondergaande zon in een van de strandpaviljoenen. Boek een kort verblijf in Noordwijk. 

Een paar dagen Friesland

Ook in het tweede gedeelte van de fietstocht is het de moeite waard om even af te stappen. Verblijf een paar dagen in de havenstad Harlingen en maak kennis met de Friese cultuur.

Praktische informatie:

  • Aantal kilometers: 570
    Beginpunt en eindpunt : Sluis (Zeeland) – Nieuweschans (Groningen)
  • U fietst de LF routes: LF1 Noorzeeroute (Sluis tot Den Helder),  LF10 Waddenzeeroute (Callantsoog tot Nieuweschans)


Download  hier de volledige fietsroute

Vond je dit interessant? Ontdek meer