Amsterdam canals with boats view from a bridge with a bike
© Kavalenkau via Shutterstock
Categorie:Laat je inspireren

5 klassieke Nederlandse ervaringen online

Ga op reis naar andere plaatsen in Nederland met online tours, streaming video’s en interactieve beelden. Vlieg over de windmolens van Zaanse Schans, vaar over de iconische grachten van Amsterdam, verken de kleurige tulpenvelden van de Keukenhof en geniet van andere traditionele Nederlandse ervaringen terwijl je gewoon thuis op de bank zit.

  • U leert veel over Nederlandse kunst met het online aanbod van het Mauritshuis.
  • Verken de veelkleurige tulpenvelden van de Keukenhof met de prachtige 360°- filmpjes.
  • Ga op virtuele ontdekkingstocht door het molenlandschap van de Zaanse Schans.

Verdwaal tussen de tulpen

Zie de Keukenhof in bloei met de prachtige 360-graden filmpjes van veelkleurige narcissen, hyacinten en natuurlijk ook tulpen. Nederlandse tuiniers kweken al meer dan 400 jaar tulpen en je kunt nu genieten van 26 verschillende soorten die in bloei staan in de tuinen van de Keukenhof. De close-upbeelden van de wasachtige bloemblaadjes van robijnrode bollen, licht gekartelde gele bloemen en pruimkleurige exemplaren laten goed zien hoe gevarieerd tulpen kunnen zijn. Bekijk de interviews met de ervaren tuinlieden van de Keukenhof voor leuke weetjes over de bloemen of klik op de “bekijk het park”-filmpjes om heerlijk in je eentje van de kleurige velden te genieten.

Laat je onderdompelen in kunst uit de Gouden Eeuw

In het Mauritshuis in Den Haag hangen de mooiste schilderijen van Nederlandse meesters uit de tijd van Rembrandt. Het uiteenlopende online aanbod van het museum opent de deur naar de kunst en geschiedenis uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Onder de meesterwerken zijn De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Carel Fabritius en Meisje met de parel van Vermeer. Het Mauritshuis is ook een samenwerking aangegaan met Google Arts & Culture in het initiatief Meet Vermeer, het meest complete platform met informatie over het leven en werk van Johannes Vermeer.

Vaar over de grachten

Het netwerk van meer dan 165 grachten dat als een ring in en om het centrum van Amsterdam ligt, is in totaal meer dan 100 kilometer lang. De drie voornaamste grachten in het hart van de Grachtengordel, een UNESCO Werelderfgoed, zijn de Herengracht, de Prinsengracht en de Keizersgracht. Een boottocht over deze bijzonder pittoreske grachten voert langs een aantal van de meest geliefde attracties in de stad, waaronder 1500 historische panden. Bekijk dit filmpje waar je in het midden vooraan in een glazen boot zit die door Amsterdam vaart, langs prachtige grachtenpanden, fantastische bruggen, woonboten, het NEMO Science Museum, Centraal Station, EYE Amsterdam en vele andere iconische attracties. Een kalmerende en meditatieve manier om een van de meest spectaculaire steden ter wereld te ontdekken.

Bekijk de windmolens

Ook een virtuele reis door Nederland is niet compleet zonder de windmolens en het idyllische platteland van de Zaanse Schans. Met de muis kun je het traditionele Nederlandse landschap van alle kanten bekijken met de 360-graden interactieve beelden van AirPano, waarin je kunt klikken op pictogrammen voor meer informatie over de locatie. Of bekijk in real-time wat er gebeurt op de livestream van de webcamtaxi. Je kunt de dag niet mooier beginnen dan met een mistige zonsopkomst boven traditionele houten windmolens en sprookjeshuizen langs de rivier de Zaan.

Geniet van een concert in Nederland

Op je computer, telefoon of tablet kun je kijken naar, en zelfs dansen op, optredens door heel Nederland. Zo zendt het Rotterdamse concertpodium De Doelen per livestream een optreden tijdens de lunch uit, van klassieke piano tot world groove door bekende Nederlandse musici. Het internationaal geliefde New European Ensemble speelt regelmatig livestream concerten vanuit de stad Den Haag. Als je liever naar een meer casual optreden kijkt, kun je meegenieten van een concert van het Amsterdam Music Project vanuit een met lichtjes bezaaide studio in een woonboot. In de meeste gevallen kun je achteraf blijven hangen voor een gesprek. Cultureel!

Vond je dit interessant? Ontdek meer