© Barmalini via Shutterstock
Categorie:Bezoek de regio's

De streekproducten van Noord-Brabant

In Noord-Brabant, het meest bourgondische stukje van Nederland, houdt men van goed eten en gezelligheid. En dat komt goed uit! Want met alles wat groeit en graast op die glooiende velden hebben ze de lekkerste ingrediënten voorhanden. Van vers fruit, asperges, ansjovis tot zelfs kaviaar. Kortom, culinaire liefhebbers halen hun hart op in Noord-Brabant.

  • Proef de smaken van Noord-Brabant.
  • Probeer een heerlijk AAA-menu.
  • Ontdek hét unieke streekproduct van Noord-Brabant: kaviaar.
  • Pluk zelf uw eigen fruit.

Triple A van Noord-Brabant

In de maanden mei, juni en juli staat Noord-Brabant in het teken van de triple A. De eerste A is voor asperge, welke net als in Limburg ook in Noord-Brabant een erkend streekproduct is. U herkent de Brabantse asperge aan een lichte zilte smaak. Het andere streekproduct met een ‘A’ is de aardbei, ofwel het ‘zomerkoninkje’. Ook dit heerlijke fruit wordt volop geplukt en verwerkt in de lekkerste creaties. Ten slotte de derde ‘A’, is die van ansjovis; een smaakvol zout visje dat naar de platen in de Oosterschelde komt om te paaien. Tijdens deze maanden kunt u in sommige restaurants in Noord-Brabant een AAA-menu eten, waarbij de lekkerste gerechten op basis van asperges, aardbeien en ansjovis gepresenteerd krijgt. Beslist een aanrader!

Brabantse kaviaar

Kaviaar uit Noord-Brabant; het bestaat echt en het heet: Anna Royal Dutch Caviar en is hiermee eveneens de enige Nederlandse kaviaarkwekerij. De kaviaar is vernoemd naar Anna Paulowna, de Russische tsarendochter, en de smaakvolle visseneitjes zijn afkomstig van duizenden steuren die in bassins in Eindhoven rondzwemmen. Een uniek streekproduct uit Brabant dus! 

Adres: Hurksestraat 8, Eindhoven

Pluk het seizoensfruit zelf

Wat is er nu leuker om ook zelf het seizoensfruit uit Noord-Brabant te plukken?!  Een leuke aanrader is de Philips fruittuin in Eindhoven. Deze fruittuin heeft zelfs een heerlijk pannenkoekenhuis met prachtig uitzicht over de boomgaard én voor kinderen natuurlijk een extra feest is!

Adres: Oirschotsedijk 14a, Eindhoven

Vond je dit interessant? Ontdek meer