© Provincie Zeeland

Zeeland

Zeeland, land van zout en zoet!

Ontdek de bijzondere provincie Zeeland. U geniet hier van de mooiste stranden met helder water, culinaire hoogstandjes uit de zee zoals mosselen en kreeft. Boek uw eigen vakantiehuisje en ontdek de rijke natuur en geschiedenis. Wilt u alles weten over Zeeland? Ga dan naar een van de musea of ontdek alles over de Deltawerken in Deltapark Neeltje Jans.

Middelburg, met zijn kronkelende straatjes en historische gebouwen, beschikt over een onweerstaanbare charme.

Zeeland staat bekend om mosselen. Proef de ultieme smaak van Zeeland.

Meer informatie over Zeeland

In Zeeland geniet u van alles wat de zee te bieden heeft. Populaire plaatsen als Domburg, Yerseke en Renesse liggen vlak bij populaire stranden. U geniet van culinaire hoogstandjes direct uit de zee en u bezoekt hier een van Nederlands hoogtepunten in de voortdurende strijd met het water: de Deltawerken.

Meer doen in Zeeland

Wilt u meer weten over de geschiedenis van Zeeland? Ga dan naar het Zeeuws Museum in Middelburg en het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. Hier ontdekt u alles over bijvoorbeeld de Watersnoodramp of de cruciale rol die Zeeland speelde bij de bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog. In MuZEEum Vlissingen leert u alles over het rijke maritieme verleden van de provincie. 

Overnachten in Zeeland

De beste manier om Zeeland te ontdekken is vanuit uw eigen vakantiehuisje of hotel. Kijk snel bij het aanbod om uw meest geschikte overnachting te boeken: direct aan het strand, midden in de natuur of met luxe faciliteiten zoals een wellnesscentrum en spa.

Bereikbaarheid van Zeeland

De provincie Zeeland is gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken. Vanuit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam gaan er directe treinen naar plaatsen als Goes, Yerseke, Middelburg en Vlissingen. Vanaf Amsterdam reist u in ongeveer 2,5 uur naar Zeeland, vanaf Rotterdam in 1,5 uur.

Tussen de dorpjes rijden bussen. Ook zijn er een aantal veerboten om passagiers naar de verschillende eilanden te brengen.

Lees alles over de Deltawerken in Zeeland. Deze constructie die gebouwd is na de Watersnoodramp van 1953, is een bezoek waard.

Veelgestelde vragen