Goes marina with the historic buildings
© Manninx Shutterstock

Het winkelhart van Zeeland vind je in Goes: leuke boetiekjes, maar ook de grotere ketens. Voor oude ambachten ga je naar het Ambachtscentrum aan de Kattendijksedijk.

  • Shop in de leukste winkels.
  • Pak een terrasje op de Grote Markt.
  • Wandel langs de vele rijksmonumenten.

Winkelstad Goes

Goes staat bekend als een uitstekende plek om te winkelen. Direct achter de Grote Markt zijn de meeste winkels gevestigd. Twee keer per week, op dinsdag en zaterdag kun je in Goes terecht voor de gezellige weekmarkt met diverse kraampjes. Veel van de winkels zitten in historische gebouwen en zijn dus ook vanaf de buitenkant de moeite waard om te bekijken.

Middeleeuwse haven

Wist je dat de kademuren van de stadshaven tot de rijksmonumenten behoren? De namen van de kades herinneren nog aan de handelswaren die hier binnenkwamen: Turfkade, Bierkade. Tegenwoordig doet de haven alleen nog dienst als aanlegplek voor de plezierjacht.

Oude ambachten

Wil je meer weten over de oude ambachten uit de streek? In het Ambachtencentrum neem je een kijkje in de keuken van pottenbakkers en de ijzersmid. Ambachtelijk snoepgoed haal je in het snoepwinkeltje. Kinderen mogen hier zelf zakjes vullen en afwegen. Het overdekte centrum is ideaal tijdens zowel goed als slecht weer.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

De mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee

Bekijk de mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee met gezellige boulevards en schone stranden. Verblijf in een hotel of vakantiehuis aan het strand.

Lees meer