© Sofitel Legend The Grand Amsterdam
Categorie:Amsterdam

8x Michelin restaurants in Amsterdam

Dat Nederland inmiddels mee mag draaien aan de culinaire top blijkt zeker ook in de hoofdstad Amsterdam. Meerdere restaurants met twee Michelinsterren en talloze restaurants met één ster, is Amsterdam ook voor de culinaire fijnproever een heerlijke bestemming!

  • Ontdek de beste restaurants in Amsterdam met één of meer Michelinsterren.
  • Amsterdam heeft ook restaurants met 2 Michelinsterren!
  • Laat u verrassen in Amsterdam op culinair gebied.

8 Michelin-sterrenrestaurants in Amsterdam zijn:

1. Ciel Bleu ★★☆

In het prachtige Okura hotel dineert  u letterlijk op hoog niveau. Onder leiding van chefkok Onno Kokmeijer eet u op 78 meter hoogte, met een fantastisch uitzicht over Amsterdam, de meest vernieuwende en pure creaties.

Adres: Hotel Okura Amsterdam, Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam

2. De Kas, Amsterdam ★☆☆

Ook op de Amsterdamse Zuidas eet je mooie producten uit eigen moestuin. Het restaurant van Luc Kusters is het vlaggenschip van de Dutch Cuisine, een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur promoot. De groenten van Bolenius zijn ver buiten de Nederlandse grenzen beroemd.

Adres: Kamerlingh Onneslaan 3, Amsterdam

3. Bolenius ★☆☆

Bij Bolenius eet u mooie gerechten met groenten uit eigen moestuin op de Amsterdamse Zuidas. Bolenius Restaurant is het vlaggenschip van de beweging Dutch Cuisine. Deze beweging zet zich in voor de promotie van de Nederlandse keuken en eetcultuur.

Adres: George Gershwinlaan 30, Amsterdam

4. Lastage ★☆☆

Chefkok Rogier van Dam is klassiek Frans geschoold, maar heeft zijn Nederlandse roots niet verloren. Eenvoud en traditie dus, maar met een telkens vernieuwende twist. Heel bijzonder!

Adres: Geldersekade 29, 1011 EJ Amsterdam 

5. RIJKS® ★☆☆

In RIJKS® wordt de lijn van het Rijksmuseum voortgezet: kwaliteit, authenticiteit, uniciteit, vertaald naar de keuken, de chefs, het interieur en de locatie. RIJKS® is het Rijksmuseum op je bord.

Adres: Museumstraat 2, Amsterdam

6. Yamazato ★☆☆

Waan u in het serene Japan en geniet van ‘kaiseki ryori’ ofwel, meedere gangen haute cuisine Japans. De serveersters in kimono maken het décor compleet.

Adres: Hotel Okura Amsterdam, Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam

7. RON gastrobar ★☆☆

Ron Blaauw verruilde zijn twee sterren-restaurant voor een heel nieuw concept: Ron’s Gastrobar. Hier eet u kleine (redelijk betaalbare) gerechtjes van absoluut topniveau, vergezeld van de beste wijnen. Inmiddels alweer bekroond met weer een ster.

Adres: Sophialaan 55, Amsterdam

8. Vinkeles ★☆☆

In het trendy Dylan hotel langs de Keizersgracht, kookt chef Dennis Kuipers klassieke Franse gerechten, met een eigen, hedendaagse slag. Spannend en verfijnd!

Adres: Keizersgracht 384, Amsterdam

Download hier de volledige lijst met alle Michelin sterrenrestaurants in Nederland.

Lees meer

Vond je dit interessant? Ontdek meer