© Valdas Miskinis

Mooie badplaatsen aan de kust

De sfeervolle badplaatsen van Nederland worden jaarlijks door vele toeristen, maar ook door Nederlanders zelf bezocht. En niet alleen in de zomer, het hele jaar door kunt u in de Nederlandse badplaatsen genieten: uitwaaien op het strand, een drankje in een strandtent of café of wandelen op de boulevard of duinen.

Women with a surfboard riding on a bike
Categorie: Watersporten

Nederland watersportland

Nederland is een watersportland bij uitstek. Ontdek onze meren, plassen en stranden tijdens het watersporten.

Top 5 populairste kustbestemmingen

  1. Scheveningen
  2. Zandvoort
  3. Noordwijk
  4. Renesse
  5. Domburg

Badplaatsen in Nederland

Elke badplaats aan de Nederlandse kustlijn is uniek. Kiest u voor hippe strandtenten of juist schilderachtige dorpjes? Een oude vissershaven of chique hotels met de nodige faciliteiten?

Badplaatsen in Zeeland

Van alle provincies heeft Zeeland de langste kustlijn. Niet gek dat deze provincie populair is onder strandliefhebbers. Wist u dat Domburg zelfs bekend staat als plek met heilzaam water? U vindt hier dan ook de nodige chique hotels zodat het de bezoekers aan niets ontbreekt. Ook in Zeeland: Vlissingen, de geboorteplaats van Michiel de Ruyter en veel bezienswaardigheden, Renesse met de vele café’s en Oostkapelle of Breskens waar u geniet van diverse watersporten.

Badplaatsen in de buurt van Den Haag

Zegt u Den Haag, dan zegt u Scheveningen. U bezoekt hier het beroemde Kurhaus en de pier vanwaar u een indrukwekkend uitzicht heeft op de skyline. Maar er is meer te ontdekken langs de kust bij Den Haag. Noordwijk staat bekend als plek waar u ook de bloemenvelden vindt en u kunt hier de Space Expo bezoeken. Katwijk heeft een groot winkelgebied direct aan de kust. Wilt u wat meer rust? Bezoek dan Kijkduin waar u heerlijke wandel- en fietstochten kunt maken.

Badplaatsen in de buurt van Amsterdam

Amsterdammers bezoeken ze graag: de mooie plaatsen aan de kust om te genieten van zon, zee en strand en natuurlijk de vele strandtenten. Zandvoort is misschien wel een van de bekendste. Een directe trein vanaf Amsterdam Centraal brengt u al binnen 30 minuten naar het strand. Ook geliefd is Bloemendaal. Hier vindt u hippe strandtenten. Plof neer op de banken met kussens en bestel een cocktail. Gaat u op vakantie met het gezin? Egmond aan Zee of Bergen aan Zee zijn dan een goede bestemmingen. Bergen aan Zee is ook geliefd bij kunstenaars en kunstliefhebbers.

Badplaatsen in de buurt van de bollenvelden

Combineer het mooiste van Holland met een verblijf aan de kust waar u ook de mooie bollenvelden kunt zien. Komt u tussen maart en mei naar Nederland? De bollenvelden staan dan in bloei en dat levert een prachtig landschap op. Tip van de redactie: huur een fiets en maak een toch langs de tulpenvelden naar het strand. In Zuid-Holland vindt u op vele plekken de velden. Verblijf hier in Katwijk of Noordwijk. In Noord-Holland is Zandvoort een prachtige badplaats die gemakkelijk vanuit Amsterdam te bereiken is. In de Kop van Noord-Holland kunt u terecht in het sfeervolle Petten.

Bekijk deze video: De duinen