© VisitBrabant

Waarom gaan?

’s-Hertogenbosch, veelal Den Bosch genoemd, is een heerlijke stad vol prachtige eeuwenoude monumenten en mooie musea zoals het NoordBrabants Museum met onder meer werken van Vincent van Gogh en het Jheronimus Bosch Art Center waar u alles te weten komt over de beroemdste inwoner van de stad: Jheronimus Bosch. Daarnaast biedt de historische binnenstad vele leuke winkels en staat Den Bosch ook bekend om de gezellige cafés, terrassen en restaurants. Kortom Den Bosch is een aanrader voor een lang weekend weg!

Zien & doen

Eten & drinken

In de gezellige binnenstad van Den Bosch vindt u allerlei winkels, cafés en restaurants dicht bij elkaar. Hét restaurantstraatje van de stad ligt vlakbij het half overkluisde riviertje de Binnendieze, dat dwars door het centrum stroomt. Een echte lekkernij uit Den Bosch is de Bossche Bol. Proeven!

Ontdek de bourgondische stad Den Bosch met fantastische restaurants.

Van asperges, aardbeien, ansjovis, appels tot zelfs kaviaar.

Overnachten

Van een klooster tot een voormalige werkplaats, deze unieke hotels in Den Bosch maken uw verblijf onvergetelijk.

Categorie: Naar de site

Hotel 't Keershuys

Hotel 't Keershuys ligt in Den Bosch, op slechts 500 meter van het treinstation. Het marktplein ligt op 250 meter van Hotel 't Keershuys en op 650 meter afstand vindt u Het Noordbrabants Museum.

De mooiste wandelroute door Den Bosch

Bekijk de mooiste standbeelden en leer meer over de betekenis.

Lees meer

Middeleeuws

Den Bosch is een vestingstad waarvan het middeleeuwse karakter goed bewaard is gebleven. Op veel plaatsen is het glorieuze verleden nog steeds tastbaar en voelbaar. De stadsmuren en forten van de vesting 's-Hertogenbosch zijn gebouwd in de 16e en 17e eeuw. Vrijwel alle verdedigingswerken zijn nog volledig intact. De stad wordt doorkruist door twee rivieren: de Dommel en de Binnendieze.

Hoogtepunten van Den Bosch

De gotische St. Janskathedraal is een terechte publiekstrekker. De stad heeft echter nog meer te bieden, zo kent Den Bosch maar liefst 7 musea. Bezoek bijvoorbeeld het Stedelijk Museum, gericht op moderne kunst en design en het Noordbrabants Museum met onder meer werken van Vincent van Gogh mag zeker ook niet ontbreken! Een absolute must is het Jheronimus Bosch Art Center, waar je alles te weten komt over de beroemdste inwoner van de stad.

Den Bosch in beeld

Bekijk de kaart en plan je bezoek


Vervoer in Den Bosch

Met het openbaar vervoer

Vanuit Amsterdam en Utrecht reist u met een rechtstreekse treinverbinding naar Den Bosch. Een gratis binnenstadsbus rijdt een vaste route door de stad. U kunt in- en uitstappen waar u wilt.

Met de auto

Vanuit Eindhoven Airport bent u al binnen een klein half uur in Den Bosch.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.

Veelgestelde vragen