Categorie:Vervoer in Nederland

Een boot huren in Nederland

Een boot huren in Nederland is een ideale manier om het land te leren kennen. Een groot gedeelte van Nederland bestaat uit water. De kanalen, rivieren en meren zijn naast onderdeel van het transportsysteem uitermate geschikt voor recreatie.

  • Huur een boot en geniet van het water.
  • Huur voor een dag of een week.
  • Van kleine elektrische boten tot zeiljachten.

Zelfstandig een boot huren

In Nederland is het eenvoudig om een boot te huren. Dit kan voor een dagdeel, een weekend of zelfs een hele vakantie. Voor boten die kleiner zijn dan 15 meter en niet harder gaan dan 20 km per uur is zelfs op de binnenwateren geen vaarbewijs verplicht. U heeft dus alle vrijheid om heen te varen waar u wilt. Neem voor verhuurbedrijven contact op met een VVV-kantoor in de plaats waar u op vakantie gaat of raadpleeg het internet voor het meest recente aanbod.

Een boot huren met kapitein

Heeft u nog weinig of geen ervaring met het varen, of wilt u gewoonweg genieten van het landschap om u heen en zelf niet aan het roer staan? Dan is het mogelijk om een boot mét kapitein te huren. Dit kan bijvoorbeeld in de grachten van grote steden. U kunt hier aan boord stappen van een rondvaartboot of een privéboot huren met kapitein.

Wilt u wat langer door Nederland varen? Stap dan aan boord van een groter schip en laat u verrassen door de schoonheid van het Nederlandse landschap. Een combinatie met een fietsvakantie behoort ook tot de mogelijkheden!

Een boot huren voor één dag

Tijdens een rondvaart kunt u op uw gemak in korte tijd veel van een stad zien. U krijgt uitleg over de bezienswaardigheden waar u langs vaart.

In veel steden met grachten en water zijn ook kleine bootjes of zelfs kano’s te huur om op eigen gelegenheid de stad te ontdekken. Onderweg kunt u aanleggen bij een van de vele terrassen voor een kopje koffie, heerlijke lunch of gezellige borrel.

Tip van de redactie

Goed voor uw gezondheid én het milieu: De waterfiets! Onder andere in Utrecht en Amsterdam huurt u eenvoudig een waterfiets om op uw eigen tempo de architectuur en attracties vanaf het water te bekijken.

ss Rotterdam

Ga even terug naar de jaren '50 en ervaar het leven aan boord van dit luxe cruiseschip in Rotterdam.

Bekijk beschikbaarheid

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Leven op én met het water

Water, een onlosmakelijk onderdeel van de Nederlandse cultuur. Ontdek de rijke historie, ontmoet lokale én internationale waterhelden en reis mee langs de meest iconische plekken. Dompel je onder in het verhaal van Nederland, Waterland.

Lees meer