© Ansgar Scheffold via Pixabay
Categorie:Ontdek de Nationale Parken van Nederland

Nationaal Park De Zoom-Kalmthoutse Heide

Het Nationaal Park Zoom-Kalmthoutse Heide is het natuurgebied waar u alle Nederlandse soorten spechten kunt ontdekken. Dit natuurgebied is een paradijs voor vogelliefhebbers!

  • Nationaal Park Zoom-Kalmthoutse Heide is een divers gebied met heide, vennen, stuifzandgebied en grote stukken naaldbos.
  • U kunt heerlijk wandelen en fietsen in het Nationaal Park De Zoom-Kalmthoutse Heide.
  • Ontdek alle soorten Nederlandse spechten.
Adres:
Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan 199
4641RM Ossendrecht
Toon locatie in Google Maps
De Zoom-Kalmthoutse Heide is een grensoverschrijdend natuurgebied dat doorloopt in de Belgische provincie Antwerpen. Het Nederlandse gedeelte behoort tot een van de Nationale Parken en biedt naast heide ook stuifduinen, weilanden, vennen en bossen.

Vogelrijk gebied

Het Nederlandse gedeelte van het natuurpark is overwegend rustiger dan het Belgische gedeelte, maar de natuur is er niet minder mooi. De Zoom-Kalmthoutse Heide heeft zowel een natte als een droge heide waar vooral vogelliefhebbers hun hart kunnen ophalen. De havik, valk, roodborsttapuit, boompieper en nachtzwaluw komen in dit gebied voor. De Zoom-Kalmthoutse Heide is ook het natuurgebied waar u alle Nederlandse soorten spechten kunt spotten.

Fietsen over de heide

Het Nationaal Park De Zoom-Kalmthoutse Heide is een gebied waar u goed kunt fietsen of wandelen. Het bezoekerscentrum De Vroente beschikt over routes, exposities, excursies en andere informatie om u verder wegwijs te maken in het natuurgebied. Kinderen van 13 tot en met 17 jaar komen al enkele jaren samen tijdens het Junior Ranger Kamp. Ze leren tijdens die week van alles over de flora en fauna om hen heen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer