Vogelobservatorium Haringvliet ‘Tij’ - Deltahaven, Stellendam
© Ellen van den Doel

Nationaal Park NLDelta

In Nationaal Park NLDelta draait alles al meer dan 600 jaar om (over)leven met het water. Je wordt er keer op keer verrast. Door de natuurlijke diversiteit van landschappen op korte afstand van elkaar, de dynamiek van het gebied en door de combinaties van beleving en verbinding tussen natuur, stad, cultuur en historie.

  • Bezoek een natuureiland dichtbij het industriële Rotterdam.
  • Met een fluisterbootje door de Biesbosch jungle.
  • Zie hoe Nederlands het water maximaal benutten.

Bekijk deze video: Beleef de dynamiek van NLDelta

NLDelta laat vakmanschap op het gebied van watermanagement zien. Door het menselijk ingrijpen ontstaan er onwaarschijnlijke combinaties met soms verbluffende resultaten. Gelijktijdig is het gebied een internationaal kruispunt van bijzondere (trek)vissen en vogels.

Leven onder de zeespiegel

In NLDelta is te zien hoe de Nederlanders leven onder de zeespiegel, het land beschermen tegen water en dat water maximaal benutten. De Deltawerken en Werelderfgoed Kinderwijk zijn daarvan goede voorbeelden. Door menselijk ingrijpen ontstaan er onwaarschijnlijke combinaties, die het Nederlandse watermanagement wereldberoemd hebben gemaakt.

Natuur bij de stad

Het eiland Tiengemeten is het grootste natuurontwikkelingsproject van Nederland. Dichtbij Rotterdam ligt dit onbewoonde eiland met grazende runderen, moerassige rietlanden, duizenden watervogels en eeuwenoude boomgaarden. Langs de oevers zijn beverburchten te zien. Ook in de winter is dit eiland te bezoeken; de pont maakt bijna dagelijks de oversteek over het Haringvliet.


Biesbosch jungle

De Biesbosch heeft een op en neer gaand tij en dat is voor zoet water op wereldschaal zeer bijzonder. Het gebied is rijk aan groen en kent een grote diversiteit aan dieren. in de zomer lijkt het dichtbegroeide gebied daarom wel een jungle. Deze groene jungle is door het vele water het beste te bezoeken met een fluisterbootje of een kano. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een privé-excursie met een Biesboschgids.

Drone shot with trees and canoo at the Biesbosch national park

Ontdek de natuur van NLDelta

National Park the Biesbosch
Categorie: Lezen

Nationaal Park De Biesbosch

Bevers, zeearenden en een doolhof aan kleine riviertjes. Je vindt het hier in het unieke Nationaal Park de Biesbosch.

Categorie: Lezen

Molens van Kinderdijk bezoeken? Daarom moet je het doen!

Dit is waarom de molens van Kinderdijk tot UNESCO Werelderfgoed behoren.