Amsterdam Gay Pride - Holland.com
Evenementen

Amsterdam Gay Pride

6 aug. 2021 - 8 aug. 2021, Amsterdam

Ieder jaar, begin augustus, viert Amsterdam de gelijkheid van hetero’s, homo’s, lesbiennes en transgenders. Het meest bekende onderdeel van de Gay Pride in Amsterdam is de Canal Parade.

  • Vier de gelijkheid van homo’s, lesbiennes en transgenders in Amsterdam samen met 500.000 andere bezoekers.
  • Tijdens de Canal Pride varen ruim 80 versierde boten over de Prinsengracht.
  • Boek uw accommodatie op tijd: hotels zitten snel vol tijdens Gay Pride.

Canal Parade

Het meest bekende onderdeel van de Gay Pride in Amsterdam is de Canal Parade: een optocht van uitgedoste boten over de Prinsengracht en een gedeelte van de Amstel. De parade wordt op de eerste zaterdag van augustus gehouden en trekt elk jaar weer veel bekijks. Duizenden mensen staan langs de grachten om de tocht te aanschouwen en het feest mee te vieren. Zo laat Nederland zien ruimdenkend te staan tegenover homo’s, lesbiennes en transgenders. Tip: wilt u de parade meemaken, ga dan vroeg op stap om een plekje te bemachtigen langs de gracht voor het beste uitzicht.

Wat is er te doen tijdens de Gay Pride in Amsterdam?

Op diverse plekken in de stad zijn feesten. Vooral in de Reguliersdwarsstraat is het druk en wordt er groots gefeest. Deze straat staat bekend om zijn vele homovriendelijke bars en clubs. Maar ook op het Rembrandtplein, de Zeedijk en de Nieuwmarkt kunt u feesten tot in de vroege uurtjes. Verder is er een cultureel programma en zijn er elk jaar weer andere tentoonstellingen en filmvertoningen. Goed om te weten: niet alleen tijdens de Gay Pride, maar het gehele jaar door, vindt u in heel Amsterdam op diverse plekken homovriendelijke uitgaansgelegenheden.

Meer te doen in Amsterdam

Bent u in Amsterdam voor de Gay Pride en wilt u meer van de stad zien? Breng dan bijvoorbeeld een bezoek aan de A’DAM Lookout waar u op 100 meter hoogte een schitterend uitzicht over Amsterdam heeft. Zin in een dagje winkelen? Shoppen in Amsterdam is een hele beleving. Het uitgebreide aanbod van musea in Amsterdam geeft uw verblijf in Amsterdam een cultureel tintje.

Overnacht in Amsterdam

Om volop te kunnen genieten van alle feesten en evenementen tijdens de Gay Pride, is het verstandig om op tijd uw accommodatie in Amsterdam te boeken. De meeste evenementen vinden plaats binnen de grachtengordel, dus met een hotel midden in het centrum van Amsterdam zit u altijd goed. Extra bijzonder: Hotel Pulitzer aan de Prinsengracht waar de Canal Pride voorbij komt. Ook zijn er hotels die zich richten op homoseksuele vakantiegangers zoals het Amistad en het ITC hotel.

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Alles over de steden, regio’s en provincies.

Vond je dit interessant? Ontdek meer