Evenementen

Amsterdam Marathon

16 okt. 2022, Amsterdam

De Amsterdam Marathon trekt jaarlijks duizenden lopers uit binnen- en buitenland, waaronder vele van de beste atleten ter wereld. Uiteraard is het ook voor amateurlopers en publiek een onvergetelijk evenement.

  • Loop met duizenden sportievelingen de hele of halve marathon of de 8 kilometer run.
  • Geniet van vele wereldtoppers op dit snelle parcours langs vele highlights in Amsterdam.
  • Ook voor de kinderen een leuk evenement!
Adres:
Olympisch Stadion
1076DE Amsterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Finishen in het Olympisch Stadion

42 kilometer en 195 meter hardlopen in en om Amsterdam; dat is de TCS Amsterdam Marathon. Duizenden mensen, professionals en amateurs, lopen elk jaar mee in deze unieke race, die bekend staat om z'n snelle, maar ook mooie parcours. Alleen al de start en finish in het Olympisch Stadion, met afgeladen tribunes, is voor de renners een onvergetelijke ervaring.

Toeristische route

Het parcours zit vol prachtige locaties. Zo gaat de run langs het Amstel Hotel en het Tropenmuseum, door het schitterende Vondelpark en langs het Leidseplein én langs de rivier de Amstel met z'n vele mooie windmolens en vergezichten. Heel bijzonder is ook het feit dat de race weer onder het Rijksmuseum door gaat.

Mag 't iets minder zijn?

Mocht de hele marathon u iets te lang zijn, dan zijn er ook iets eenvoudiger varianten. Zo is er de halve marathon variant, de 8 kilometer run, en voor de kinderen een Olympic Kids Run. Kortom, een fantastisch evenement, elk najaar in Amsterdam, voor zowel deelnemers als toeschouwers.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,