Foto: © RitaE via Pixabay
Evenementen

Aspergemarkt Arcen

26 mei 2022, Arcen

Ieder jaar weer steekt in Limburg de goudkoorts op! In de maanden april, mei en juni wordt namelijk het Witte Goud, ofwel de asperge, geoogst. Tijdens de oogstmaanden staat Limburg bol van de festiviteiten. Het is ook de perfecte tijd voor een bezoek aan een aspergeteler. En natuurlijk mag u het proeven van het sappige Witte Goud niet overslaan.

  • Traditioneel op Hemelvaartsdag in Arcen.
  • Bekijk demonstraties aspergesteken.
  • Proef aspergelikeur of een aspergevlaai.

Aspergemarkt

De traditionele aspergemarkt vindt ieder jaar plaats op Hemelvaartsdag in het centrum van Arcen. Er zijn verschillende redenen om de markt eens te bezoeken. U kunt bijvoorbeeld genieten van de demonstraties over het oogsten, sorteren en wassen van het Witte Goud. Of u kunt wat typische ‘aspergeproducten’ proeven zoals wijn voor bij de asperges, aspergelikeur, aspergevlaai en aspergechocolade. Verder is er ook aandacht voor ambachten die te maken hebben met de fabricage van streekproducten.

Activiteiten in Arcen

Combineer een bezoek aan de aspergemarkt van Arcen met andere activiteiten in de omgeving. Wat dacht u van Thermaalbad Arcen, waar u heerlijk kunt genieten in een natuurlijke bron, sauna en beautycentra. Ook de kasteeltuinen zijn een schitterende natuurlijke omgeving waar u kunt wandelen rondom het eeuwenoude kasteel van Arcen. Genoeg redenen om van uw bezoek aan de aspergemarkt een compleet dagje Arcen te maken.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,

}">