Dag van het Kasteel - Holland.com
Foto: © Ramon Mosterd
Evenementen

Dag van het Kasteel

24 mei 2021, Haarzuilens

De Dag van het Kasteel wordt ieder jaar georganiseerd op Tweede Pinksterdag. Tientallen kastelen, buitenplaatsen en ruïnes openen hun deuren voor het grote publiek. In en rondom deze eeuwenoude kastelen worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De Dag van het Kasteel brengt geschiedenis tot leven.

  • Bezoek kastelen en buitenplaatsen overal in Nederland.
  • 80.000 bezoekers per jaar.
  • Een ervaring die je altijd bijblijft!

Ridders en Jonkvrouwen

Kastelen met massieve stenen wanden, hoge torens en dikke houten deuren zijn gewoonlijk onmogelijk om te betreden. Op de Dag van het Kasteel zwaaien de deuren open en bent u van harte welkom om de woningen van ridders en jonkvrouwen te bezoeken. Deskundige gidsen verzorgen rondleidingen en wijzen u op bijzondere details. Buiten zijn exposities, muziek- en theatervoorstellingen en verzorgen valkeniers, smeden en troubadours demonstraties. 

Nederlandse kastelen

De Nederlandse Kastelenstichting verbindt ieder jaar een thema aan de Dag van het Kasteel en vertegenwoordigt dit bijzondere culturele erfgoed. De kastelen, ruïnes, buitenplaatsen en bijbehorende kasteeltuinen- en parken zijn imponerende bouwwerken met een rijk verleden, die bezoekers van alle leeftijden weten te intrigeren.

Overnachten in een kasteel

Heeft u na de Dag van het Kasteel nóg niet genoeg van het kasteelleven? Blijf dan overnachten op een kasteel! Door heel Nederland vindt u kastelen die de mogelijkheid tot overnachten bieden. Vaak zijn de historische kastelen omgetoverd tot een luxe hotel met comfortabele voorzieningen.

Bekijk de mogelijkheden om te overnachten in een kasteel.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.