Foto: © Sander van der Borch
Evenementen

North Sea Regatta

24 mei 2022 - 6 juni 2022, Scheveningen

Het jaarlijkse zeilevenement, de North Sea Regatta, trekt duizenden zeilers, watersporters en andere toeschouwers om te genieten van een weekend vol zeilspektakel en gezelligheid.

  • Bezoek de North Sea Regatta met meer dan 2500 topzeilers in verschillende races.
  • Geniet van de 110 zeemijlen Vuurschepenrace, 180 kilometer North Sea Race en vele baanraces.
  • Bekijk de verschillende live-shows in de feesttent en proef de unieke sfeer.

Te water!

Elk Pinksterweekend verandert de haven van Scheveningen in het kloppende hart van de Nederlandse wedstrijdzeilsport tijdens de North Sea Regatta. Jachten van allerlei afmetingen liggen gebroederlijk naast elkaar en worden vanaf het strand het water ingetakeld, de volgboten gebruiken de nieuwe helling. In totaal zullen zo’n 2500 zeilers naar Den Haag komen voor de jaarlijkse North Sea Regatta.

Nautische evenementen in Scheveningen

De Regatta wordt geopend met de traditionele Vuurschepenrace, deze tocht over 110 zeemijlen voert van Scheveningen naar Harwich. Op open zee gaan de deelnemers het gevecht aan met de elementen. Andere evenementen zijn de North Sea Race van 180 zeemijl terug naar Scheveningen, de baanraces voor de Scheveningse kust en de vele live shows in de feesttent. Elke dag vaart een bont gezelschap van open boten, catamarans, Olympische en one-design klassen, scherpe jachten en klassieke schepen uit voor een spannende race rondom de boeien.

Ook niet-zeilers zijn welkom

Bent u een zeiler, dan mag u de North Sea Regatta in Scheveningen zeker niet missen. Maar ook mensen die nog nooit een voet aan boord van een schip hebben gezet, zijn van harte welkom op de North Sea Regatta. Jong en oud, zeilers en niet-zeilers, iedereen komt naar Schevenigen voor de boten, wedstrijden en geweldige live optredens. Dit nautische evenement wilt u niet missen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,

}">