Foto: © Franca Klaus (De Kippen)
Evenementen

Oranjewoud Festival

3 juni 2022 - 6 juni 2022, Heerenveen

Tijdens het Oranjewoud Festival strijken topmusici uit de hele wereld neer in het prachtige groene Oranjewoud. Van de vroege tot de late uren spelen klassieke muzikanten in de meest uiteenlopende locaties in de buurt van Heerenveen, van weelderige tuinen en prachtige landhuizen tot tipi’s, grote plastic bubbels en zelfs een ondergrondse bunker.

  • Geniet tien dagen lang van prachtige muziek van internationale musici.
  • Luister op een unieke manier naar muziek zoals in een plastic bubbel of drijvend in een zwembad.
  • Ervaar de fantastische festivalsfeer in de Proeftuin.
Luister naar de prachtige muziek van Bach terwijl u geniet van de zonsopgang. Drijf in een zwembad en hoor onder water de muziek die live op de oever gespeeld wordt. Of bekijk een multidisciplinaire voorstelling in een gigantische plastic bubbel. Tijdens het Oranjewoud Festival geniet u van klassieke muziek zoals u dat nog nooit eerder gedaan heeft.  

De Proeftuin

In de hart van het festival, de Proeftuin, kunt u picknicken in het gras en muziek luisteren onder de bomen. De musici van het festival geven in de Proeftuin gratis te bezoeken miniconcerten. De Proeftuin heeft ook overdekte en verwamde terrassen, zodat u ook met slecht weer kunt genieten van de fantastische festivalsfeer.

Klassieke muziek voor iedereen

Jong en oud, doorgewinterde muziekkenners en newbies, het Oranjewoud Festival heeft voor iedereen wat wils. Waar anders kunt u liggend in een hangmat genieten van het werk van geluidskunstenaars en met een koptelefoon op luisteren naar een stilteconcert terwijl de kinderen zelf een muziekinstrument maken? In 2018 is het Oranjewoud Festival bovendien tien dagen lang het kloppende klassieke hart van Leeuwarden-Friesland 2018 en daarom extra feestelijk.  

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,