Kaasboerderijen in Nederland bezoeken - De beste tips - Holland.com
Artikel

Kaasboerderijen

Iedereen kent wel een Hollandse kaas, maar weinigen weten hoe die kaas wordt gemaakt. Tijdens een bezoek aan een kaasboerderij maakt u kennis met alle stappen van het kaasproces. Het ambacht van kaasmaken is er één met een boeiende geschiedenis en ontzettend leuk om van dichtbij te beleven.

  • Maak kennis met het kaasmaken.
  • Bezoek de kaasboerderijen ten noorden van Amsterdam.
  • Kijk, proef en koop de authentieke kaas.

Kaasboerderijen nabij Amsterdam

Vlakbij Amsterdam liggen drie kaasboerderijen; de Alida Hoeve (Zeddeweg 1, Volendam), Catharina Hoeve (Zeilenmakerspad 5, Zaandam) en de Jacobs Hoeve (Hoogedijk 8, Katwoude). De kaasboerderijen liggen op twintig minuten rijden van Amsterdam en in de buurt van de attractie Zaanse Schans en de dorpen Volendam, Monnickendam en Edam. Ze liggen ook op steenworp afstand van de Beemster Polder, die op de UNESCO erfgoedlijst staat.

Meer dan kaas…

De kaasboerderijen bieden meer dan alleen een kijkje in de keuken. Afhankelijk van de boerderij die u bezoekt ontdekt u ook het ambacht van klompen maken, bekijkt u lokale klederdracht, doet u mee aan een kaasproeverij en kunt u er zelfs overnachten. De boerderijen zijn zeven dagen in de week open en een bezoek is gratis.

Vond je dit interessant? Ontdek meer