© Ruben Reehorst via Maastricht Marketing
Categorie:BIT article

Kunst & design shoppen in Maastricht

Maastricht is dé stad voor levensgenieters. U vindt er volop goede restaurants, mooie winkels en talloze galeries en designwinkels op een relatief klein gebied. Bent u een kunstkenner, dan heeft u vast al gehoord van de TEFAF, één van de grootste kunstbeurzen ter wereld, die niet voor niets in Maastricht wordt gehouden. Maar ook voor de 'gewone' liefhebber van kunst en design is er veel te zien in Maastricht. Bekijkt u onze tips...

Galerie Bell'Arte

Mooie galerie, gespecialiseerd in beelden. Niet alleen is er het monumentale pand met de ruime expositieruimte, er is daarnaast ook nog een fraaie beeldentuin.

Adres: Jekerweg 51

Galerie Huub Hannen

Galerie Huub Hannen exposeert hedendaagse kunst van zowel jonge als gevestigde kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Adres: Boschstraat 50

Galerie Post en Garciá

Galerie voor eigentijdse Europese kunst met exposities van diverse gerenommeerde kunstenaars.

Adres: Avenue Céramique 17

Galerie Stevens

In een mooi pand vindt u onder meer schilderijen, beelden, foto's en performances van verschillende kunstenaars in verschillende disciplines. De nadruk ligt op hedendaagse kunst.

Adres: St. Servaasklooster 30a

Galerie DIS

Hoofdzakelijk hedendaagse kunst van jonge ontwerpers uit binnen- en buitenland.

Adres: Tafelstraat 28

TEFAF

Elk jaar wordt in het congrescentrum in Maastricht één van de grootste en toonaangevende kunstbeurzen ter wereld georganiseerd. Hier vindt u topwerken van top-kunstenaars. Bent u toevallig in Maastricht tijdens de TEFAF, dan is het zeker de moeite waard.

Jekerkwartier

In het Jekerkwartier, ook wel het 'Quartier Latin' van Maastricht genoemd, vindt u verschillende mooie galeries, designwinkels en interieurzaken in dezelfde buurt.

Kleurrijke collectie moderne kunst en design. Van schilderijen en  sculpturen tot glaswerk en tribal-art... een bezoekje waard!

Adres: St. Pieterstraat 28

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Shoppen in Nederland

Ontdek de leukste winkels in de grote steden van Nederland.

Lees meer