Delft

Delft kent een wereldwijde reputatie dankzij de relatie met Johannes Vermeer, Delfts blauw aardewerk en het Koninklijk Huis. Laat het verleden tot leven komen terwijl u langs grachten, kerken, herenhuizen en rechtbanken loopt. De universiteitsstad biedt ook rondvaarten over de grachten, musea, markten en veel kroegen.

Een dagje in Delft
Laad foto's

Delfts Blauw

Delfts Blauw is het wereldberoemde aardewerk dat sinds de 16e eeuw in Delft wordt geproduceerd.

Lees meer

Wist u dat?

Het wereldberoemde Delfts blauw aardenwerk al in Delft wordt gemaakt sinds 1602.

Lees meer

Aanbevolen hotels in Delft

Fantastische locatie, voortreffelijke service, vriendelijk personeel of een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Bekijk top hotels in Delft

Ontdek Delft

Delft kent een wereldwijde reputatie dankzij de relatie met Johannes Vermeer, Delfts blauw aardenwerk en het Koninklijk huis. Laat het verleden tot leven komen terwijl u langs grachten, kerken, herenhuizen en rechtbanken loopt. De universiteitsstad biedt ook rondvaarten over de grachten, musea, markten en veel kroegen.

Hoogtepunten in Delft

Kijk hoe het beroemde Delfts blauwe aardewerk wordt geproduceerd bij Royal Delft en de Delftse Pauw. In beide fabrieken worden de bekende handgeschilderde blauwe motieven al sinds de zestiende eeuw vervaardigd en kunt u rondleidingen krijgen en deelnemen aan workshops.

In het Vermeer Centrum worden het leven en de werken van Johannes Vermeer gepresenteerd, de maker van 'Het meisje met de parel'. De Oude Kerk en De Nieuwe Kerk en het Prinsenhof laten de sterke band tussen Delft en het Koninklijk Huis zien.