Foto: © Olha Rohulya via Shutterstock

Holland Stories

Nederland zit vol verhalen. Deze verhalen vertellen u meer over de rijke geschiedenis en cultuur en uiteenlopende bestemmingen van ons land. Voorbeelden zijn Van Gogh en de Gouden Eeuw, maar ook bloemen en water zijn onlosmakelijk met Nederland verbonden. De verhalen leiden u kriskras door het land. Dat kan eenvoudig, want reizen binnen Nederland gaat gemakkelijk en snel. Zo kunt u in korte tijd veel ontdekken. Lees de 10 verhalen en laat u inspireren tot een bezoek aan een van de vele bijzondere plekken die Nederland heeft.

10x Holland stories

Liberation Route

Liberation Route

Ontdek deze historische Bevrijdingsroute in Nederland, die de belangrijkste mijlpalen tijdens het oprukken van de geallieerde legers met elkaar verbindt.

Bezoek belangrijke musea en monumenten door heel Nederland. Bekijk iconische kunstwerken van De Stijl en ontdek hedendaags Dutch Design.

Water stroomt door het leven van de Nederlanders. Een sterke band die in de loop der eeuwen is opgebouwd.

Dit zijn de mooiste Van Gogh locaties in Nederland. Bezoek het Van Gogh Museum en het Kröller-Müller Museum met de grootste collecties van Gogh ’s ter wereld en zijn geboortestreek Noord-Brabant.

Flowers

Bloemen

Holland is de plek om u te laten inspireren door prachtige bloemen. Bezoek de Keukenhof met ruim 7 miljoen bloembollen, de bloemencorso’s, de drijvende bloemenmarkt in Amsterdam of wandel door de prachtige bollenvelden.

Hanzesteden

Hanzesteden

Ontdek de Hanzesteden langs de IJssel: Hasselt, Kampen, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen, Doesburg.

Ervaar de geschiedenis en grandeur van de Nederlandse kastelen. Ontdek de prachtige interieurs, dineer in heerlijke kasteelrestaurants of overnacht er zelfs!

Ontdek de Gouden Eeuw tijdens een reis door de steden die de groei, het succes en de kunstzinnige invloed van Nederland in de 17e eeuw bepaalden.

Dutch Food & Cuisine

De Nederlandse Keuken

Nederland telt vele goede restaurants, top chefs en regionale producten van zeer hoge, internationaal erkende, kwaliteit. Proef en ontdek de puur en (h)eerlijke keuken van Nederland.

Ontdek alles over Koninklijk Nederland en het Huis Oranje Nassau. Bezoek historische, koninklijke plaatsen zoals Delft, Breda, Apeldoorn en Den Haag.