Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival - Holland.com
Foto: © Guido Pijper
Evenement

Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival

17 sep 2020 - 21 sep 2020, Rotterdam

Al sinds 1996 kunt u elk jaar in Rotterdam getuige zijn van een toonaangevend klassiek muziekfestival. Het initiatief hiervoor is genomen door de voormalige leider van het Rotterdams Filharmonisch Orkest, Valery Gergiev. Hij wilde een meerdaags festival met uitvoeringen op verschillende podia. En dat kwam er.

  • Geniet van een veelzijdig programma.
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
  • Beleef klassieke muziek in de Grote en Jurriaanse Zaal van concert- en congresgebouw de Doelen.

Nieuwe namen, nieuwe kansen

Inmiddels is het artistieke team uitgebreid met Yannick Nézet-Séguin, Hans Waege en Jelle Dierickx en sinds 2011 is het programma gebaseerd op vijf pijlers, namelijk: symfonisch werk, internationale opera-producties, happenings, kamermuziek en educatieve producties. Het Philharmonic Gergiev Festival zal in de Grote en Jurriaanse Zaal van concertgebouw de Doelen plaatsvinden.

Eigen operaproducties

Vanaf 2012 zullen eigen internationale operaproducties op het programma staan. Daarbij is gekozen voor een verbinding van opera met state-of-the-art videokunst om daarmee film- en muziekstad Rotterdam een eigen 21e-eeuws gezicht te geven op het gebeid van opera. Kortom, bent u in september in Rotterdam, kom beslist even kijken!

Overnachten in Rotterdam

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Rotterdam vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Alles over de steden, regio’s en provincies.

Zoek naar andere soortgelijke dingen: