Evenement

350 jaar Rembrandt in het Rijksmuseum

15 feb - 19 jan, Amsterdam

107 van 126 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Museumstraat 1
1071XX Amsterdam
Openingstijden & tickets

350 jaar na zijn dood eert het Rijksmuseum in Amsterdam Rembrandt met grote tentoonstellingen. Bekijk de grootste collectie Rembrandts ooit in één tentoonstelling en ontdek waarom Rembrandt nog steeds een van de allergrootste kunstenaars ter wereld is tijdens themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw.

  • Bewonder de grootste collectie Rembrandts ter wereld in het Rijksmuseum.
  • Bekijk Hollandse meesters zij aan zij met Spaanse meesters uit de Gouden Eeuw.
  • Ontdek waarom Rembrandt ook vandaag de dag nog steeds tot de absolute top behoort.

Alle Rembrandts

15 februari – 10 juni 2019

Tijdens de eerste helft van het jaar pakt het Rijksmuseum uit met Alle Rembrandts. Voor de eerste keer ooit toont het museum alle werken van Rembrandt in de collectie tegelijkertijd in één tentoonstelling. Maar liefst 22 schilderijen, 60 tekeningen en 300 prenten zijn te bewonderen.

Het Rijksmuseum heeft de grootste én meest prominente collectie Rembrandts ter wereld. Alle Rembrandts is daarom een unieke kans om zijn zowel zijn intieme zelfportretten, als grootse taferelen en bijzondere schetsen tegelijkertijd te zien en te ontdekken waarom hij ook vandaag de dag nog bij de beste kunstenaars ter wereld hoort.

Rembrandt-Velázquez

11 oktober 2019 – 19 januari 2020

In het najaar kunt u topstukken van Nederlandse én Spaanse meesters uit de Gouden Eeuw bekijken tijdens de tentoonstelling Rembrandt-Velázquez. Dankzij een unieke samenwerking met het Museo del Prado in Madrid zijn schilderijen van Spaanse meesters zoals Velázquez, Murillo en Ribera voor de eerste keer samen te zien met Hollandse meesters Rembrandt, Vermeer en Hals.

 Spaanse en Nederlandse meesters zijn naast elkaar te bewonderen, zodat u goed kunt zien hoe in Nederland en Spanje werd gedacht over religie, schoonheid en emotie. Een echte must voor liefhebbers van kunst uit de Gouden Eeuw!

Tip van de redactie

Wilt u nog meer tentoonstellingen over Rembrandt bezoeken? In 2019 wordt het leven van Rembrandt 350 jaar na zijn dood gevierd. Musea door heel Nederland organiseren tentoonstellingen om zijn prestaties en de bijzondere eeuw waarin Rembrandt leefde te eren. Ontdek wat er nog meer te beleven valt.

Koop uw tickets online

Geen zin om in de rij voor de kassa te staan? Koop uw ticket direct online en u kunt naar binnen bij de entree voor mensen die een presale ticket hebben. Zo bespaart u een hoop tijd en kunt u extra lang van de collectie van dit prachtige museum genieten.

Rembrandt en de Gouden Eeuw

Vier het leven van Rembrandt en de bijzondere eeuw waarin hij leefde in musea door heel Nederland tijdens het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw.

Aankomende evenementen