© vali.lung via Shutterstock
Categorie:Alkmaar

De leukste cafés in Alkmaar

Het gezellige, historische centrum van Alkmaar biedt niet alleen schitterende architectuur en leuke winkeltjes, maar ook volop gezellige horeca. U vindt er allerlei sfeervolle, authentieke cafés, maar ook volop hippe, trendy bars. Dus wilt u na een bezoekje aan de kaasmarkt of een wandeling langs de mooie grachten een drankje drinken, dan is er keuze genoeg. Om u de tijd van het zoeken te besparen, hebben wij vast een aantal leuke adresjes voor u op een rijtje gezet.

  • Geniet van een drankje in een van de leukste cafés in Alkmaar.
  • Lees hier welke cafés echte aanraders zijn.
  • Zie hoe elk van deze cafés uniek is.

Café 't Hartje

Al tientallen jaren een gezellig bruin café waar u van 's ochtends op de koffie, tot 's avonds voor een borrel van harte welkom bent. Ook kunt u zomers genieten op het grote terras op het Waagplein.

Adres: Houttil 28

Café Berrie's

Gezellig café op het Waagplein met regelmatig live muziek en elke vrijdag salsa-avond op de eerste verdieping.

Adres: Houttil 24

Café 't Kooltuintje

Gezellig muziekcafé met elke laatste vrijdag van de maand 'metal-avond'. En, heel belangrijk, een lekker terras aan het water.

Adres: Kooltuin 11

Café Stapper

Gezellig café bij de Platte Stenenbrug waar muziek een grote rol speelt. Elke laatste donderdag van de maand is er 'Stapperjam' met een goede live band en daarna 'open-mike'.

Adres: Verdronkenoord 127

De Koning

Bruin café waar u overdag terecht kunt voor een lekkere pannenkoek of een eenvoudige lunch. 's Avonds wordt er volop geborreld en in het weekend is het feest met prima DJ's.

Adres: Verdronkenoord 114b

Café Unie XS

Stijlvol, modern café met prima wijnen en een kaart met lekkere kleine hapjes.

Adres: Koorstraat 12

Ons Café 't Kantoor

Gezellig en populair café in een fraai oud pand bij de Visbanken en de Platte Stennenbrug.

Adres: Verdronkenoord 110

Proeflokaal de Boom

Karakteristiek bourgondisch café onder het Biermuseum in Alkmaar. Uiteraard volop bijzondere biertjes en in de zomer een dekschuit als terras.

Adres: Houttil 1

Mojo's

In een statig pand aan het Waagplein vindt u dit gezellige restaurant/café. Het is ruim opgezet over meerdere verdiepingen en biedt naast een prima kaart ook een gezellige bar om lekker te borrelen.

Adres: Houttil 18

Vond je dit interessant? Ontdek meer