© Leiden Marketing

Leiden

Ontdek universiteitsstad Leiden, de geboortestad van Rembrandt en dichtbij aan het strand. Leiden is bekend om zijn universiteit, historische binnenstad met grachten en prachtige monumentale gebouwen en zijn vele musea. Maak een rondvaart of een hofjeswandeling of bezoek een van de vele leuke restaurantjes. Ook de Hortus Botanicus is altijd een bezoek waard.
Ontdek Leiden door de ogen van de lokale bevolking met deze reeks geheimen van de stad. Lees meer
Categorie: Lezen

Geheimen van Leiden

Leiden details

Leiden is de universiteitsstad die vooral bekend staat als de geboortegrond van Rembrandt. Hier zette de wereldberoemde oude meester zijn eerste stappen naar een fabelachtig schilders bestaan. Maar Leiden heeft nog veel meer te bieden…

De eeuwenoude binnenstad telt, op Amsterdam na, de meeste waterwegen en bruggen. Iedere zomer trekt er een groot waterballet aan boten en andere varende voertuigen door de grachten van Leiden. Ook wordt de binnenstad van Leiden gekenmerkt door herenhuizen, universiteitsgebouwen en musea met verrassende tentoonstellingen. Hoe kan het ook anders dan dat een studentenstad overloopt van de leuke terrassen, restaurants en cafés.

In de nabije omgeving van Leiden valt ook van alles te beleven. Zeilen op de Kagerplassen, zonnebakken op het strand van Katwijk of fietsen door de Bollenstreek. Al deze iconen van Holland liggen op nog geen half uur fietsen van het centrum van Leiden. Kortom, genoeg redenen voor een bezoek aan Leiden.

Bekijk de kaart en plan je bezoek


Vervoer in Leiden

Met het openbaar vervoer

Leiden ligt centraal tussen Den Haag en Amsterdam en twee internationale luchthavens in. Het is een echte fietsstad, huur een fiets op het treinstation.

Met de auto

De binnenstad is autoluw, maar rondom is ruime parkeerplek. Een gratis busje rijdt vanaf parkeerterrein Haagweg naar het centrum.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.

Veelgestelde vragen