© Leiden Marketing

Leiden

Ontdek universiteitsstad Leiden, de geboortestad van Rembrandt en dichtbij aan het strand. Leiden is bekend om zijn universiteit, historische binnenstad met grachten en prachtige monumentale gebouwen en zijn vele musea. Maak een rondvaart of een hofjeswandeling of bezoek een van de vele leuke restaurantjes. Ook de Hortus Botanicus is altijd een bezoek waard.
Categorie: Lezen

Bootje varen in de stad

Huur een bootje, kano of ga suppen en verken de grachten van Leiden, Haarlem of Dordrecht.

Categorie: Lezen

De Neder-Germaanse Limes

2000 jaar geleden heerste het Romeinse Rijk over delen van Nederland. Zie hoe de geschiedenis nog steeds leeft.

Leiden is de universiteitsstad die vooral bekend staat als de geboortegrond van Rembrandt. Hier zette de wereldberoemde oude meester zijn eerste stappen naar een fabelachtig schilders bestaan. Maar Leiden heeft nog veel meer te bieden…

De eeuwenoude binnenstad telt, op Amsterdam na, de meeste waterwegen en bruggen. Iedere zomer trekt er een groot waterballet aan boten en andere varende voertuigen door de grachten van Leiden. Ook wordt de binnenstad van Leiden gekenmerkt door herenhuizen, universiteitsgebouwen en musea met verrassende tentoonstellingen. Hoe kan het ook anders dan dat een studentenstad overloopt van de leuke terrassen, restaurants en cafés.

In de nabije omgeving van Leiden valt ook van alles te beleven. Zeilen op de Kagerplassen, zonnebakken op het strand van Katwijk of fietsen door de Bollenstreek. Al deze iconen van Holland liggen op nog geen half uur fietsen van het centrum van Leiden. Kortom, genoeg redenen voor een bezoek aan Leiden.

Veelgestelde vragen