© Juri Hiensch via Utrecht Marketing
Categorie:Utrecht

Cafés en terrassen in Utrecht

Utrecht is het bruisende en kloppende hart van Nederland. Naast de bekende Dom Toren, vele historische monumenten heeft Utrecht schitterende grachten met bijzondere werfkelders vol cafés en terrassen aan het water.  

  • Geniet van een avond uit in het prachtige statige pand van de Winkel van Sinkel.
  • De Rechtbank is al meerdere malen uitgeroepen tot het beste stadsterras van Utrecht.
  • De 10 leukste cafés en terrassen voor u op een rijtje.

5x cafés in Utrecht

1. Olivier

Gevestigd in een schitterende oude kerk met een unieke sfeer, kunt u bij Olivier genieten van talloze bijzondere Belgische biertjes.

Adres: Achter Clarenburg 6A

2. Stadskasteel Oudaen

In een schitterend kasteel in het centrum van Utrecht kunt u niet alleen heerlijke biertjes drinken, maar ook ontdekken hoe ze worden gebrouwen in de eigen brouwerij.

Adres: Oudegracht 99

3. Behind Bars

Bij het knusse Behind Bars drinkt u de lekkerste cocktails van Utrecht. Dankzij de gezellige huiskamersfeer en het deskundige personeel voelt u zich meteen thuis. Zin in iets wat niet op de kaart staat? De barman denkt graag met u mee.

Adres: Hamburgerstraat 14

4. Winkel van Sinkel

Ongetwijfeld een van de beroemdste namen in Utrecht voor wie houdt van een gezellige avond uit. In dit stijlvolle grand café kunt u heerlijk eten en drinken en er zijn regelmatig culturele activiteiten.

Adres: Oudegracht 158

5. Wijncafé Levebvre

Wijncafé Levebvre is een kruising tussen een hedendaags café en een ouderwets proeflokaal. Geniet van lekkere wijntjes en tapas.

Adres: Neude 2

5x terrassen in Utrecht

1. Den Draeck

Het restaurant is gevestigd in de traditionele wijnkelders aan de beroemde Oude Gracht. In de zomer is het terras van Den Draeck een idyllisch plekje voor lunch en diner.

Adres: Oudegracht a/d werf 114-122

2. De Rechtbank

Niet voor niets is de Rechtbank al eens uitgeroepen tot het beste stadsterras van Nederland. Voor de monumentale gevel zit u heerlijk en kunt u de hele dag genieten van ontbijt, lunch, high tea, borrel of diner.

Adres: Korte Nieuwstraat 14 

3. Fort aan de Klop

Op een schitterende plek, weg van alle drukte, vindt u  een militair fort uit de 19e-eeuw, omgetoverd tot brasserie met een schitterend terras. Een ommetje waard!

Adres: 1e Polderweg 4 

4. Wijnlokaal Aal

De grachten in Utrecht, met de oude werfkelders, zijn een attractie op zich. En nergens zit u mooier op het terras dan aan de Oudegracht, met een hapje en een wijntje van Aal.

Adres: Oudegracht 159D

5. Balije Park

Net buiten de stad (in de Meern) is het terras van Restaurant Balije Park. En dit terras is uitgeroepen tot het beste terras van de regio Utrecht.

Adres: Augustusweg 32

Vond je dit interessant? Ontdek meer