Amsterdam Roots Festival

-

919 keer bekeken

51 van 84 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Het Amsterdam Roots Festival is een toonaangevend festival voor wereldmuziek. Het festival trekt bands en artiesten aan van over de hele wereld en daarnaast elk jaar ongeveer 60.000 bezoekers. Het wordt gezien als één van de belangrijkste Nederlandse muziekfestivals. 

  • Muziekfestival in vele talen en stijlen.
  • Ruim 60.000 bezoekers per jaar.
  • Een van de boeiendste muziekfestivals in Nederland.

Internationale bands en artiesten 

Op het Amsterdam Roots Festival kunt u genieten van fado, zouk-dans, hiphop, latin-jazz, rumba, flamenco en meer wereldmuziek. De muziek komt uit alle hoeken van de wereld, van de Kaapverdische eilanden tot het Caribisch gebied en van Mongolië tot Zuid-Afrika. 

Locaties in Amsterdam 

Het festival vindt plaats op verschillende locaties in Amsterdam, zoals Carré en de Melkweg. Het hoogtepunt van het Amsterdam Roots Festival speelt zich af in het Oosterpark, waar 50.000 mensen samenkomen om te genieten van 40 optredens, en natuurlijk volop mee te dansen. Zorg ervoor dat u het niet mist!

Overnacht in de buurt van het Roots Festival

Combineer het Roots Festival met een lang weekend in deze muziekale wereldstad. U vindt in Amsterdam een groot aanbod aan hotels, van grote en moderne hotels tot sfeervolle boutique hotels.

Ontdek meer in de omgeving
Amsterdam Roots Festival
Aankomende evenementen