Evenement

Jordaanfestival

23 aug - 26 aug

14 van 17 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

In de gezelligste buurt van Amsterdam, de Jordaan, wordt elk jaar het Jordaanfestival gehouden. Tijdens dit drie dagen durende feest treden vele artiesten op die allemaal een voorkeur hebben voor het levenslied, en dan met name het Amsterdamse levenslied.

  • Ervaar de echte Amsterdamse gezelligheid op het Jordaanfestival.
  • Geniet van muziek van Amsterdamse artiesten.
  • Een must voor liefhebbers van het levenslied!

Het levenslied

Uit de oude volksbuurt de Jordaan komen al decennia lang allerlei beroemde artiesten. Johnny Jordaan, Tante Leen en Johnny Meyer; allemaal zongen ze er hun klaagliederen met zwaar Amsterdams accent. Vandaag de dag wordt dit levenslied in ere gehouden tijdens het Jordaanfestival.

Bij ons in de Jordaan...

En dat gebeurt al sinds 1975 rond de Elandsgracht, Marnixstraat en Appeltjesmarkt met een groots straatfeest met vele podia. Ook zijn er spelletjes voor kinderen, drumbands, cabaret en opera, maar allemaal op z'n Amsterdams. En, bent u toch in de Jordaan en spreekt het levenslied u aan, ga dan achteraf nog even langs voor een drankje bij Café Nol of De Twee Zwaantjes.

Overnachten in Amsterdam

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Amsterdam vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Aankomende evenementen