© Juri Hiensch
Evenement

Le Guess Who?

7 nov - 10 nov, Utrecht

6 van 9 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Ontdek de beste hedendaagse Indiemuziek ter wereld tijdens dit bruisende festival in het hart van Utrecht. Met optredens op verschillende podia verspreid door de stad biedt het festival u de kans om al rondwandelend mooie plekken te ontdekken terwijl u van de muziek geniet.

© Juri Hiensch
  • De beste internationale hedendaagse Indiemuziek.
  • Unieke sfeer in meerdere locaties door de hele stad.
  • Speciale Utrecht Indie Route en Le Mini Who?

Canadese Indiemuziek gaat internationaal

Le Guess Who? is een jaarlijks muziekfestival dat in 2007 startte en al snel internationaal geliefd werd dankzij de uitstekende programmering en unieke sfeer. Oprichters Johan Gijsen en Bob van Heur waren beiden gefascineerd door de unieke popscene in Montreal, Canada. Ze maakten samen plannen om die muziekomgeving naar Utrecht te halen en dat speciale gevoel in de stad te recreëren. Het werd een enorm succes en leidde tot een bruisend programma met de beste Indiegroepen uit Canada: Broken Social Scene, Caribou en Hot Hot Heat zijn enkele voorbeelden.

Artistieke en baanbrekende popmuziek

In de jaren daarna breidde het programma zich verder uit en reisden naast Canadese acts ook andere internationale Indiegroepen naar Tivoli, Ekko, dB’s en andere muziekpodia in Utrecht. Het festival richt zich op internationale “artistieke en baanbrekende popmuziek” en biedt een zorgvuldig samengesteld, bijna perfect programma met de beste Indiegroepen van het moment. In eerdere jaren traden de Amerikaanse droompopgroep Beach House, de Zweedse zanger en songwriter Tallest Man on Earth, de Finse elektronische producer Huoratron en een aantal innovatieve Nederlandse artiesten op.

Utrecht Indie Route

Daarnaast biedt het festival een platform aan nationale en internationale creatieve initiatieven. De “Utrecht Indie Route” wijst festivalgangers de weg naar de leukste verborgen plekken in de stad. In “Le Mini Who” verenigen verschillende Utrechtse ondernemers zich. Zij bieden gratis muziek- en kunstperformances in winkels, boetiekjes, galerijen en restaurants.

Volg de beat van de nacht, ontdek verborgen plekken in Utrecht en geniet van het meest charmante Indieparadijs ter wereld.

Overnachten in Utrecht

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Utrecht vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Aankomende evenementen