Evenement

‘t Preuvenemint

22 aug - 25 aug, Maastricht

71 van 78 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Vier dagen lang feest op het Vrijthof met heerlijke wijn, gerechtjes en live muziek. Tijdens ’t Preuvenemint geniet u van al het lekkers dat de beste restaurants van Limburg te bieden hebben.

  • Ontdek ’t Preuvenemint in Maastricht tijdens het laatste weekend van augustus.
  • Geniet op het Vrijthof van wijn, muziek en heerlijk eten, bereid door de beste chefs in Limburg.
  • Het grootste eetfestijn van Nederland.

’t Preuvenemint is een vierdaags culinair evenement op het Vrijthof in Maastricht, waarbij ruim dertig stands functioneren als hoogwaardig restaurant. U krijgt de kans om heerlijke gerechtjes en wijnen te proeven en te genieten van allerlei live muziek. Dit maakt het Preuvenemint in Maastricht tot het grootste openluchtrestaurant ter wereld.

Gastronomie en muziek

Het woord Preuvenemint is een samentrekking van de Maastrichtse dialectwoorden ‘preuve’ (proeven) en ‘evenemint’ (evenement), en dat is ook precies wat u mag verwachten. Maastricht is een van de gastronomische hoofdsteden van Europa. Tijdens ’t Preuvenemint kunt u de culinaire sensaties van een aantal van de beste restaurants van Maastricht ervaren. Later op de avond komen duizenden mensen bijeen op het Vrijthof om mee te zingen met de live muziek op het openluchtpodium. 

Goede doelen

Dit vierdaagse culinair evenement is een geweldige manier om kennis te maken met de cultuur van de provincie Limburg. Het is gratis en wordt ieder jaar in het laatste weekend van augustus gehouden. De opbrengst van ‘t Preuvenemint komt volledig ten goede aan goede doelen.

Overnacht in Maastricht

Combineer 't Preuvenemint met een lang weekend in de bourgondische stad. Maastricht is een van de oudste steden van Nederland en dat is duidelijk zichtbaar. Oude kerken, monumentale panden en grote pleinen domineren het straatbeeld. U vindt in Maastricht een ruim aanbod aan bijzondere hotels en Bed and Breakfasts.

Aankomende evenementen