Evenement

Valkenburg: Kerststad van Europa

15 nov - 5 jan, Valkenburg

1 van 1 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Walramplein 6
6301DD Valkenburg

Het is 52 dagen lang kerst in Valkenburg en u bent van harte welkom! Valkenburg mag zich namelijk ‘European City of Christmas’ noemen. Kom deze winter naar de stad waar alles om kerst draait.

  • Zie, ruik en proef alles kerst.
  • Kerststad Valkenburg draait 52 dagen lang op volle toeren.
  • Laat u betoveren door de sprookjesachtige sfeer en twinkelende lichtjes.

Een echte kerstbeleving

Kerst is de meest gezellige tijd van het jaar en Valkenburg is de uitgelezen plek om dat warme kerstgevoel te omhelzen. In de winter wordt Valkenburg namelijk omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Tijdens de winterperiode barst de stad van de feestelijke activiteiten zoals een betoverende kerstparade met praalwagens en gekostumeerde dansers die twee keer per week door de stad trekken, ondergrondse kerstmarkten in de Gemeente- en Fluweelengrot en sprookjesachtige zandsculpturen in de Wilhelminagrot.

Een echte aanrader is de ‘Route d’Amuse’, een culinaire wandeling door Valkenburg waar u onderweg geniet van heerlijke hapjes. Tevens is er in de Romeinse Katakomben een bijzondere lichtexpositie te zien: WISH. Een oud gebruik, namelijk het overbrengen van wensen via licht krijgt hier een moderne vertaling. Kortom, Valkenburg zit deze winter weer boordevol gevoel, activiteit en gezelligheid. U komt ogen tekort bij het zien van alle activiteiten en details.

KinderKerstStad Valkenburg

Elke woensdagmiddag staan kinderen centraal in het programma van Kerststad Valkenburg. Bewandel samen de kinderhapjes wandelroute, bezoek theaterprogramma’s of ga gezellig schaatsen. Bezoek Santa’s village waar u regelmatig de kerstman kunt ontmoeten, ga naar het sprookjesbos en ontdek oude bekende sprookjes of neem een kijkje in Santa’s Post Office, het oude postkantoor van Valkenburg waar alle kerstwensen verzameld worden. Reis dus gerust met de hele familie af naar kerststad Valkenburg en laat het kerstgevoel u in ontvangst nemen.

Overnachten in Valkenburg

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Valkenburg vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Aankomende evenementen