Vuurwerk Festival Scheveningen

-

10.170 keer bekeken

72 van 103 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Bezoek het Vuurwerk Festival in Scheveningen en bekijk de mooiste vuurwerkshows.

  • Het Vuurwerk Festival vindt jaarlijks in augustus plaats.
  • Geniet op 11&12 en 18&19 augustus van prachtige vuurwerkshows.
  • Het vuurwerkfestival is een internationale wedstrijd en een groot spektakel.

Elk jaar opnieuw trekt het Vuurwerk Festival in Scheveningen tienduizenden bezoekers. Tijdens het festival proberen verschillende landen elkaar af te troeven met de beste vuurwerkshow. Dus bent u in augustus in of nabij Scheveningen, dan moet u beslist een avondje langskomen.

De wedstrijd

Het vuurwerkfestival is een serieuze wedstrijd waarbij de deelnemende landen allemaal een gelijk budget mogen besteden, voor minimaal 80% vuurwerk uit eigen land moeten gebruiken en de shows minimaal 11 en maximaal 13 minuten mogen duren. Kortom, een behoorlijk officiële wedstrijd die zeer serieus wordt benaderd door de deelnemers.

Meer spektakel

Het festival duurt meerdere avonden (meestal 4) en wordt gehouden op het strand van Scheveningen. Naast vuurwerkshows kunt u ook genieten van vuurspuwers en jongleurs én treden er vaak dans- en muziekgroepen op. U kunt het beste met het openbaar vervoer of op de fiets naar Scheveningen komen, want een parkeerplek vinden is lastig tijdens dit spektakel.

Overnacht in Scheveningen

Combineer het Vuurwerk Festival met een lang weekend in Den Haag (Scheveningen). Met vele monumenten en historische buurten heeft de stad een authentiek karakter. Den Haag staat bekend als ‘koninklijke stad aan zee’ en wordt ook de residentiestad genoemd, omdat de regering in deze stad gevestigd is. Hiermee heeft Den Haag een uniek karakter. Den Haag biedt u een ruim gevarieerd logeeraanbod van sfeervolle stadshotels tot hotels dichtbij het strand. 

Ontdek meer in de omgeving
Vuurwerk Festival Scheveningen
Aankomende evenementen