Holland supporters before covid-19
© KNVB
Het Nederlands Elftal wordt ook wel “Oranje” genoemd. Oranje heeft te maken met de koninklijke familie van Holland; het Huis van Oranje-Nassau. Tegenwoordig staat de kleur voor nationale identiteit van Holland. Schrik niet als u de kleur op Koninginnedag en bij sportevenementen, zoals EK's en WK's, overal ziet. Op de rosse buurt na is het hele land bij deze gelegenheden oranje gekleurd. Wij noemen dit: oranjegekte of oranjekoorts.

Oranjekoorts

Tijdens EK's en WK's krijgen mensen vaak 'last' van oranjekoorts. Dit is een zeer besmettelijk virus. Als u het eenmaal opgelopen hebt, blijft het in uw lichaam tot dagen na het einde van het kampioenschap.

Symptomen die wijzen op besmette gebieden zijn kroegen, winkels, huizen en kantoren die van binnen en van buiten volledig versierd zijn met oranje vlaggen en posters. Soms zijn er zelfs muren oranje geverfd. In auto's is meestal minstens één Nederlandse of oranje vlag te zien. Mensen met oranjekoorts zijn eenvoudig te herkennen aan hun uitdossing en gedrag: oranje en gezellig. Voor deze tijd van het jaar worden de gekste kostuums en dingetjes ontworpen.

Wat moet u doen als u besmet raakt?

Oranjekoorts is gelukkig een heel gezonde koorts. U wordt er vrolijk van en u kunt er uitstekend mensen mee leren kennen. Mensen in het oranje vieren overal in het land samen feest. Als Holland de WK-finale haalt, is de sfeer waanzinnig.

Het beste advies dat we u kunnen geven, is Holland bezoeken en online lid worden van het oranjelegioen.



Ook de voetballende vrouwen doen het goed: internationale topscorers en winnaars van het EK in 2017!

Categorie: Lezen

Johan Cruijff Arena

Ontdek de thuisbasis van de bekende voetbalclub Ajax.