© Visit Zuid-Limburg

Ontdek de natuur

Adem weldadig frisse boslucht in, fiets een heerlijke picknick tegemoet, spot wilde dieren tijdens een spannende safari en beleef de natuur van heel dichtbij. Er zijn zoveel leuke en bijzondere manieren om de Nederlandse natuur te ontdekken. De natuurgebieden, nationale parken en nationale landschappen van Nederland bieden je prachtige flora en fauna en zijn bovendien een oase van rust. Een vakantie in de natuur is puur genieten!

Bekijk hier alle natuurgebieden van Nederland. Nederland telt meer dan veertig natuurreservaten, waarvan 21 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen.

Kom heerlijk fietsen door de natuur! Bekijk onze prachtige fietsroutes in heel Nederland.

Ontdek de mooiste natuur in Nederland

Nederland telt meer dan veertig natuurreservaten (20 Nationale Landschappen en 21 Nationale Parken) die door jou ontdekt kunnen worden. Ieder natuurreservaat heeft een of meerdere unieke karakteristieke kenmerken en tezamen vertellen zij het verhaal van Nederland.

De Veluwe is waarschijnlijk het meest bekende natuurgebied in Nederland met haar prachtige natuurparken zoals het Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom. Ontdek De Hoge Veluwe op een gratis witte fiets of tijdens een spannende safari.

De Waddenzee is het grootste getijdengebied van Europa en staat op de Werelderfgoedlijst. Onder leiding van een gids kan je over de zeebodem wandelen. On Flevoland bevinden zich de Oostvaardersplassen. Ontdek dit schitterende moerasgebied met ruige grasvlaktes en bijzondere dieren. Maar ook de stranden van Zeeland, de heuvels van Limburg, de Brabantse woestijn (de Loonse en Drunense Duinen), het Venetiƫ van de lage landen (Weerribben-Wieden) en andere natuurreservaten zullen u de adem benemen.

Overnachten in de natuur

Bekijk de 5 unieke overnachtingstips midden in de natuur.

Vorstelijk genieten in de mooiste kastelen midden in de prachtige bosrijke omgevingen van Nederland.

Fietstochten door de natuur

De mooiste manier om Nederlandse natuur  te ontdekken is op de fiets! Je komt op de mooiste plekjes, geniet van de buitenlucht en je hebt alle tijd om de omgeving in je op te nemen. Ontdek de mooiste fietstochten door de natuur of boek een compleet verzorgde fietsvakantie in Nederland.

Vakantiehuizen in de natuur

Een vakantiehuis in de natuur is een ideale manier om aan de drukte van alledag te ontsnappen. Stel je eens voor hoe het is om de deur open te doen en direct de heide op of het bos in te lopen.