© RIJKS®
Categorie:Culinair Nederland

4 bijzondere eetervaringen in Amsterdam

Als je ergens in Nederland bijzondere eetervaringen kunt vinden, dan is het wel in onze hoofdstad Amsterdam. Maar waar te beginnen als er zo veel keuze is? Om je op weg te helpen zetten we alvast vier zeer bijzondere eetervaringen in Amsterdam voor je op een rij. Smullen maar! 

RIJKS®

Chef Joris Bijdendijk: "De boeren, de producenten, de vissers zijn heel belangrijk. Die zetten we echt op een voetstuk.” Lees meer
Categorie: Naar de site

Where Chefs Eat

Rijks – Gault & Millau 2022

1 RIJKS®

Inmiddels al weer acht jaar geleden geopend en sindsdien is Joris Bijdendijk en zijn team altijd op zoek geweest naar het mooiste van Nederlandse bodem en van de lage landen. En dat serveren zij op het bord en als het even kan ook in het glas. Eigenlijk proef je het Rijksmuseum op je bord.


Adres: Museumstraat 2, Amsterdam
www.rijksrestaurant.nl

2 Restaurant Wils

Restaurant Wils brengt een ode aan de ware oerkracht van alle keukens: vuur. Het restaurant is een lange ruimte met open keuken met onder meer zitjes aan de keukentoog. Wils dankt zijn naam aan de architect van het Olympisch Stadion en omliggende gebouwen, Jan Wils.


Stadionplein 26, 3e verdieping, Amsterdam
www.restaurantwils.nl

3 Choux

Choux vinden we bij het IJ in een indrukwekkend pand. Wat op het bord komt, is echter nog meer impressionant. De door groenten gedreven keuken van chef Merijn van Berlo tast elke keer nieuwe grenzen af.

De Ruyterkade 128, Amsterdam
choux.nl

4 Taste of Culture

Taste of Culture is volgens velen het beste Chinese restaurant van de stad. Het authentieke eten en de vriendelijke service compenseren de summiere styling ruimschoots. Van Chinese gezinnen en goed geïnformeerde toeristen tot Amsterdamse chef-koks, die er na noeste arbeid in eigen keuken graag een nachtelijk ‘afzakkertje’ (lees: een tafel vol pekingeend) komen doen.


Korte Leidsedwarsstraat 139-141, Amsterdam
www.tasteofculture-amsterdam.nl

Vond je dit interessant? Ontdek meer

De Nederlandse Keuken

Proef en ontdek de pure en (h)eerlijke keuken van Nederland.

Lees meer