Foto: © Visit Flevoland
Evenementen

Tulpenfestival + Tulpenroute

16 apr. 2022 - 7 mei 2022, Lelystad

De langste tulpenroute van Nederland vindt u in de Noordoostpolder in Flevoland. Met meer dan 100 kilometer, langs ruim 1.000 hectare aan kleurrijke velden, is het één van de mooiste routes ter wereld.

  • Ontdek het Tulpenfestival in Flevoland.
  • Geniet van 100 km bewegwijzerde route en 1.000 hectare bloeiende tulpen.
  • Volgens National Geographic (2009) één van de mooiste autoroutes ter wereld.
  • Bezoek de vele activiteiten langs de langste en kleurrijkste tulpenroute van Nederland.
Adres:
Stadhuisplein 2
8232ZX Lelystad
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Ontdek de langste tulpenroute van Nederland

Molens, klompen en… kleurrijke velden vol tulpen. Dat is Nederland op een ansichtkaart. Het voorjaar in Nederland staat dan ook in het teken van bloemen en bollen. Iedereen kent natuurlijk de Keukenhof en de bollenstreek, maar wist u dat de langste en kleurrijkste tulpenroute van Nederland in Flevoland ligt? Ontsnap de drukte van de Keukenhof en ontdek wat voor leuks er allemaal tijdens het Tulpenfestival te doen is!

Eén van de mooiste routes ter wereld!

Met meer dan 2.000 hectare aan rode, gele en paarse bloemenvelden is Flevoland het grootste bloembollengebied in Nederland! U vindt de bollenvelden in oost en zuid-Flevoland maar vooral in de Noordoostpolder. Elk jaar in de lente is hier de ‘Bollenroute’ van ruim 100 kilometer, langs 1000 hectare bollenvelden. De route is uitgegroeid tot de langste en kleurrijkste route van Nederland en zelfs volgens National Geografic één van de mooiste routes ter wereld!

Bloemen plukken en andere leuke activiteiten

U kunt de Tulpenroute wandelen, fietsen en met de auto volgen. De routes vindt u online, maar ze zijn ook op verschillende punten langs de routes te vinden. Langs de route komt u niet alleen bloemenpracht tegen, maar ook allerlei leuke activiteiten. Neem een kijkje achter de schermen bij een boerenbedrijf, volg een workshop tulpen fotograferen of eet onderweg een ijsje. Let op, u mag niet zomaar de bloemenvelden in lopen of bloemen plukken. Als u zelf uw bloemen wil plukken, kunt u terecht bij Hanneke's Pluktuin (Ellerweg 18, Biddinghuizen) of de Tulpenpluktuin van de Boerenshop (Steenwijkerweg 26, Marknesse).

Routekaart bij VVV

Elk jaar vindt de Tulpenroute plaats medio april tot en met mei. Informeer bij de lokale VVV-kantoren voor de exacte data en de uitgebreide routebeschrijving.

Fiets de tuinenroute

Ook met de fiets kunt u de Noordoostpolder ontdekken. Een leuke route is dan de ‘tuinenroute’ van ongeveer 19 kilometer. Hier ontdekt u prachtige planten en uiteraard de bloeiende tulpen. De deelnemende tuinen zijn:

  • De Stekkentuin. Noordermiddenweg 13, 8311 PZ, Espel
  • De Pegasushof, Klutenweg 5, 8314 PB, Bant
  • De Tuinen van Lipkje Schat. Polenweg 9, 8314 PL, Bant
  • De Goldhoorn Gardens. Klutenweg 13, 8314, Bant

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Bloemen

Duik in de het verhaal van de Nederlandse bloemen, ontmoet kwekers en bloemisten en ontdek de beste insider tips.

Ga naar Bloemen

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,