Greener Cities

De groene toekomst van de Nederlandse steden

Ga mee op reis naar de steden van morgen en ervaar hoe Nederland continu innoveert om haar metropolen, dorpen en alles daar tussenin groener en duurzamer te maken. Het zit diep in ons DNA om vernieuwende oplossingen te vinden in de strijd tegen klimaatsverandering en voor toekomstige generaties een gelukkige en gezonde leefomgeving te creëren.

Duurzame innovaties

Facade with plants in Venlo
Categorie: Lezen

Groene innovaties voor de stad van de toekomst

Duurzame oplossingen om de klimaatverandering het hoofd te bieden en grensverleggende innovaties tegen toekomstige milieuproblemen. Dit is hoe Nederland het aanpakt.

Let's go

Ervaar de groene steden

Stad vol groen

Tilburg
Bergschenhoek
De Kas Amsterdam
Maastricht
Urban farming Amsterdam

Duurzame toekomst

Beautifully presented plate at De Kas Amsterdam
Categorie: Lezen

De groene Michelin-sterren van Nederland

Genieten van heerlijke gerechten die ook nog eens duurzaam bereid zijn? Dat kan bij deze restaurants die door Michelin bekroond zijn met een ‘groene ster’.

Let's go
Spending the night in a tent in nature
Categorie: Lezen

Slaap in een Nationaal Park of op een onbewoond eiland

Bekijk de 5 unieke overnachtingstips midden in de natuur.

Let's go
Floating Farm Rotterdam
Categorie: Lezen

Uniek in de wereld: een drijvende boerderij

Nog nooit gezien: tientallen koeien wonen en grazen op een drijvende boerderij in Rotterdam.

Let's go

De stad van morgen

Bring yourself

In de skybar met rondom uitzicht over het IJ ontmoeten we Claudia van Poelgeest van Hotel Jakarta: het duurzame, groene hotel op het Java-eiland in Amsterdam.

Ontmoet Jan-Albert Blaauw, zelf een pionier in Oosterwold, die je vertelt over stadslandbouw in Almere. Hoe de bewoners voedsel verbouwen, voor elkaar en voor de stad.

Maak kennis met chefkok Emile van der Staak en de botanische gastronomie. In restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen zorgen eetbare planten voor een nieuwe smaakbeleving.

Duik in de wereld van BlueCity, de circulaire voorbeeldstad in Rotterdam waar pioniers in de circulaire economie zich verzamelen.

Categorie: Bring yourself

Emotie toevoegen aan de feiten

Ontdek de immersieve, interactieve kunstinstallaties van klimaatkunstenaar Thijs Biersteker. Door kunst en wetenschap samen maakt hij urgente thema’s invoelbaar.