Hotel New York Rotterdam
© Iris van den Broek

Hotel New York is het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn en ligt op de punt van de Kop van Zuid. Vanaf hier, bij Wilhelminakade, voeren schepen een eeuw lang Rotterdam naar New York.

  • Bezoek Hotel New York met de prachtige Jugendstil versieringen en unieke historie.
  • Ontdek de omgeving met de Erasmusbrug en de Maastoren.
  • Geniet van het uitzicht en de bedrijvigheid op het water.

Gelukzoekers

Op zoek naar een beter bestaan vertrokken tienduizenden gelukszoekers vanaf Hotel New York naar ‘het beloofde land’: Amerika. De scheepvaart veranderde en in 1971 voer de laatste boot met passagiers uit Rotterdam. De Holland Amerika Lijn verhuisde en het hoofdkwartier stond leeg tot het in 1993 werd omgedoopt tot Hotel New York.

Hotel New York faciliteiten

Hotel New York bestaat uit een hotel, restaurant, bar, terras, kiosk en boekhandel. Het hotel heeft getracht de originele architectuur en het interieur intact te houden. U zult versteld staan van de prachtige Jugendstil versieringen en de historie die het gebouw ademt. Bestel iets van de menukaart en neem de tijd om van Hotel New York te genieten.

Rondom Hotel New York

Hotel New York is gelegen op de Kop van Zuid en wordt omringd door architectuur en attracties. Loop langs de Wilhelminakade en bewonder de skyline van Rotterdam, de Erasmusbrug en het hoogste gebouw van de Benelux; de Maastoren. Breng een bezoek aan het Nederlands Fotomuseum of neem een watertaxi vanaf Hotel New York naar de gezellige Veerhaven aan de overkant van het water. Heren opgelet! U wacht een unieke ervaring in de New York Barbershop in het souterrain van Hotel New York.

Bereikbaarheid

Hotel New Hotel New York is goed bereikbaar per openbaar vervoer en via de gebruikelijke uitvalswegen. Het is gelegen op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid, vlak naast de Erasmusbrug. De leukste manier om het te bereiken is per watertaxi!

Meer in de omgeving

Naast Hotel New York heeft de stad Rotterdam zelf natuurlijk veel te bieden. Maar ook de steden Dordrecht en Delft, met z’n bijzondere relatie met Johannes Vermeer, Delfts blauw aardenwerk en het Koninklijk huis is zeer de moeite waard.

Accommodatie

Uiteraard kunt u overnachten in Hotel New York zelf, maar ook in de omgeving vindt u talloze heerlijke accommodaties voor elke smaak en elk budget.

Vond je dit interessant? Ontdek meer