Flower market at Janskerkhof, Utrecht
© Jurjen Drenth via Utrecht Marketing
Categorie:Utrecht

Markten in Utrecht

Utrecht is een stad waar u elke dag van de week een markt kunt bezoeken. In het centrum kunt u terecht bij drie grote markten; de lapjesmarkt, de bloemenmarkt en de algemene warenmarkt.

  • Er is elke dag van de week een markt in Utrecht.
  • Door de verschillende locaties is er altijd een markt in de buurt.
  • Geniet van de geur van bloemen en kaas terwijl u over de markt struint.

Lapjesmarkt van Utrecht

De lapjesmarkt van Utrecht is de grootste en oudste stoffenmarkt van Nederland. Inmiddels bestaat de markt al ruim 400 jaar. Iedere zaterdag tussen 8.00 en 13.00 uur kunt u op de Breedstraat alle stoffen en lappen vinden, die u maar zoekt.

Bloemenmarkt van Utrecht

De bloemenmarkt van Utrecht speelt zich af op twee plaatsen. Het Janskerkhof verandert iedere zaterdag van 7.00 tot 17.00 uur in de grootste bloemen- en plantenmarkt van Utrecht. U kunt hier alles kopen van bloembollen tot plantenpotten.

Tegelijkertijd is er een bloemenmarkt op de Oude Gracht en Bakkerbrug aan de gang. Hier staan zo’n 12 marktkramen met voornamelijk bloemen en boeketten. Loopt u over dit stuk van de Oude Gracht richting de Lange Viestraat dan moet u een broodje Mario bestellen bij de Italiaanse kraam, een biertje drinken bij Stadskasteel Oudaen en daarna instappen in de rondvaartboot van rederij Schuttevaer.

Markt Vredenburg

De grootste markt van Utrecht is de algemene markt op Vredenburg. Hier kunt u vis, vlees, groente, fruit, brood, riemen, jassen, accessoires en elektronica kopen. Ook bent u hier aan het juiste adres voor een broodje haring, een verse stroopwafel of een zak drop.

De markt op Vredenburg staat op woensdag, vrijdag en zaterdag en telt tussen de 75 en 125 kramen. Zaterdag is de drukste dag van de week.

Vond je dit interessant? Ontdek meer