Categorie:Evenementen

De Rotterdamse Dakendagen

2 juni 2022 - 5 juni 2022, Rotterdam

De Rotterdamse Dakendagen bieden een weekend lang toegang tot de bovenstad. Tijdens deze dagen kan je terecht op twintig open daken en een uitgebreid programma bezoeken van tours, concerten, kunst, natuur en diners op hoogte.

  • Bezoek een van de twintig open daken tijdens de Rotterdamse Dakendagen.
  • Geniet van spectaculaire uitzichten en nieuwe perspectieven in de bovenstad.
  • Een uitgebreid programma van tours, concerten, natuur en diners op hoogte.
Gedurende het festival zijn ongeveer twintig Rotterdamse daken vrij te bezoeken met een Dakpas. Speciale events en (begeleide) tours vullen dit programma aan. Op de vrijdag wordt afgetrapt met de Kennisdag; een programma voor professionals (zoals stadsontwikkelaars en architecten) die innovatief gebruik (willen) maken van daken.

Tours

Met de vlak-onder-het-dak-tour kom je op onbekende tussenruimtes in Rotterdam (wel hoog, maar niet buiten). Wie een kaartje heeft, mag een kijkje nemen tussen het plafond en het dak van het Centraal Station, de Sint-Laurenskerk en de Markthal.

Voor wie van mooi uitzicht houdt én geen hoogtevrees heeft, is er een speciale tour langs de allerhoogste daken van de stad. Hier ben je vrij om prachtige foto’s te maken.

Cultuur op daken: de specials

De ‘Iftar op het dak’ (de ramadanmaaltijd na zonsondergang) is erg populair. Tijdens de Dakendagen kan je op het dak een tafel boeken en genieten van een programma vol muziek, de zonsondergang en heerlijk eten. Ook bezoekers die niet vasten zijn welkom om dit mee te maken.

Daarnaast krijgt de oer-Rotterdamse pleinbioscoop een dependance op het schuine parkeerdek van de Bijenkorf. Hier worden tijdens het festival in de open lucht, films vertoond waarin bijzondere stadgezichten een grote rol spelen.

Bezoek de Rotterdamse Dakendagen

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen zijn de open daken alleen te bezoeken met een Dakpas, deze is één dag geldig (op zaterdag of zondag). Voor tickets van tours of specials is geen Dakpas nodig, maar met een Dakpas krijg je wel korting op tourtickets. Dakpassen zijn op de website van Rotterdamse dakendagen te koop vanaf april en de kaartverkoop van de tours en specials start in mei.

Vond je dit interessant? Ontdek meer