Foto: © Ecomare
Artikel

Ecomare

De Wadden en de Noordzee zijn hele mooie natuurgebieden waar we met z'n allen heel zuinig op moeten zijn. Het centrum Ecomare op Texel laat je die schoonheid zien met een aantal exposities maar ook door middel van de bewoners zelf: zeehonden en vogels. 

  • Ontdek de natuur van Werelderfgoed Waddenzee.
  • Bekijk hoe de zeehonden en andere dieren in het Zeeaquarium worden gevoerd.
  • Ga mee op excursie naar het duin of het wad.
Adres:
Ruijslaan 92
1796AZ De Koog
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Zeehondenopvang

In de Zeehondenopvang van Ecomare komen per jaar zo’n 80 tot 100 zieke en verzwakte jonge zeehonden weer op krachten. Je kunt het hele opvangtraject bekijken. Een zeehondje dat net binnen is ligt in een warm verblijf in de quarantaine. De dieren die al bijna teruggaan naar zee zie je rondzwemmen in een groepsbassin.

Vogels in Ecomare

De vogels spartelen nog wat tegen, maar ze zullen straks blij zijn dat de olie weer uit hun verenpak is. Hoe dat precies in z'n werk gaat kun je zien in de vogelopvang. Niet alleen besmeurde vogels maar ook zieke of gewonde vogels vinden in Ecomare een plek om aan te sterken. Alle vogels kiezen na verloop van tijd weer het luchtruim.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Dierentuinen

Alle dierentuinen en zoos van Nederland op een rij. Dit zijn de mooiste Nederlandse dierentuinen en zoos waar u de beest kunt uithangen…

Lees meer