Beleef de Liberation Route Europe - Holland.com
fotografie: Joost Ooijman
fotografie: Joost Ooijman
Liberation Route

Beleef de Liberation Route Europe

De Liberation Route Europe is een route door acht landen langs gedenkplekken uit de Tweede Wereldoorlog. Vanuit Zuid-Engeland gaat u via Frankrijk, Luxemburg en België naar Nederland. Vanuit hier kunt u de route vervolgen door Duitsland en Polen of naar Italië. Onderweg kunt u naar diverse musea, herdenkingsplekken, monumenten en oorlogsbegraafplaatsen. Via een app of luisterplekken luistert u naar de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog.    

  • Liberation Route Europe herdenkt hen die vielen voor onze vrijheid.
  • Download de unieke app met hoorspelen over historische gebeurtenissen.
  • Aantrekkelijke aanbiedingen voor arrangementen beschikbaar op de Liberation Route Europe-website.

Luisterplekken

De Liberation Route ontstond in 2008 rondom Arnhem en Nijmegen. Om de geschiedenis tot leven te brengen zijn er in deze omgeving luisterplekken geplaatst. Op deze plekken, die gemarkeerd worden door grote veldkeien, kunt u ter plekke luisteren naar indrukwekkende hoorspelen uit de tijd van de oorlog. Personages uit de Tweede Wereldoorlog vertellen u de gebeurtenissen die zich afspeelden op de plek waar u zich bevindt. U kunt de verhalen ook downloaden vanaf www.liberationroute.com of beluisteren via de app.

Inmiddels telt de Liberation Route in Nederland 200 luisterplekken, die zijn te vinden in de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en Overijssel. Luister naar verhalen over  ‘A Bridge too Far’, paratroopers in Eindhoven, de Sinti- en Romabevolking in Beek of de amfibische landingen in Zeeland.

fotografie: Joost Ooijman

Online

De website www.liberationroute.com en de gratis app Liberation Route Europe geven direct informatie over de historische gebeurtenissen, bezienswaardigheden, biografieën, luisterverhalen en nog veel meer. Met de app kunt u de informatie die u nodig heeft vooraf opslaan. Op de website kunt u ook terecht voor informatie over toeristische arrangementen.

Social media

Volg Liberation Route Europe ook via Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen, ontdekkingen en evenementen!

Expositie ‘Routes of Liberation’

Wilt u verder de diepte in? Bezoek dan de reizende expositie ‘Routes of Liberation, European Legacies of the Second World War’. Op www.routesofliberation.com vindt u de geplande locaties.

Bekijk deze video: Liberation Route Europe

Vond je dit interessant? Ontdek meer

}">