fotografie: Joost Ooijman
fotografie: Joost Ooijman
Categorie:Liberation Route

Beleef de Liberation Route Europe

De Liberation Route Europe is een route door negen landen langs gedenkplekken uit de Tweede Wereldoorlog. Vanuit Zuid-Engeland ga je via Frankrijk, Luxemburg en België naar Nederland. Vanuit hier kun je de route vervolgen door Duitsland, Tsjechië en Polen of naar Italië. Onderweg kun je naar diverse musea, herdenkingsplekken, monumenten en oorlogsbegraafplaatsen. Via een app of luisterplekken luister je naar de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog.    

  • Liberation Route Europe herdenkt hen die vielen voor onze vrijheid.
  • Download de app met routesuggesties en hoorspelen over historische gebeurtenissen.
  • Aantrekkelijke aanbiedingen voor arrangementen beschikbaar op de Liberation Route Europe-website.

Luisterplekken

De Liberation Route ontstond in 2008 rondom Arnhem en Nijmegen. Om de geschiedenis tot leven te brengen zijn er in deze omgeving luisterplekken geplaatst. Op deze plekken, die gemarkeerd worden door grote veldkeien, kun je ter plekke luisteren naar indrukwekkende hoorspelen uit de tijd van de oorlog. Personages uit de Tweede Wereldoorlog vertellen je de gebeurtenissen die zich afspeelden op de plek waar je je bevindt. Je kunt de verhalen ook downloaden vanaf www.liberationroute.com of beluisteren via de app.

Inmiddels telt de Liberation Route in Nederland 200 luisterplekken, die zijn te vinden in de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en Overijssel. Luister naar verhalen over  ‘A Bridge too Far’, paratroopers in Eindhoven, de Sinti- en Romabevolking in Beek of de amfibische landingen in Zeeland.

fotografie: Joost Ooijman

Online

De website www.liberationroute.com en de gratis app Liberation Route Europe geven direct informatie over de routes, historische gebeurtenissen, bezienswaardigheden, biografieën, luisterverhalen en nog veel meer. Met de app kan je de informatie die je nodig hebt vooraf opslaan. Op de website kun je ook terecht voor informatie over toeristische arrangementen.

Social media

Volg Liberation Route Europe ook via Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen, ontdekkingen en evenementen!

Bekijk deze video: Liberation Route Europe

Vond je dit interessant? Ontdek meer