Noordwijk

Bloemenbadplaats Noordwijk

Midden in de bollenstreek aan de Nederlandse kust ligt de bloemenbadplaats van Nederland: Noordwijk. In het voorjaar staat Noordwijk dan ook in het teken van bloeiende bollenvelden, het jaarlijkse Bloemencorso, en kunt u op de fiets de bollenstreek verkennen en natuurlijk de wereldberoemde Keukenhof bezoeken. De bloemenbadplaats is met ruim 13 kilometer wit, schoon en veilig strand ook heerlijk voor zonaanbidders, watersportliefhebbers en gezinnen. Ook ligt Noordwijk erg centraal voor een bezoek aan Amsterdam of Den Haag, daar bent u namelijk al binnen een half uur.

De top zeven bezienswaardigheden in Noordwijk

  • Strand: Noordwijk is met zijn 13 kilometer lange prachtige zandstrand een geweldige badplaats. Watersportliefhebbers, hondenbaasjes, gezinnen met kleine kinderen - voor iedereen is er een geschikt gedeelte van het strand.

  • Tulpen: dankzij de ligging in het hart van de Bollenstreek staat deze plaats in het voorjaar volledig in het teken van miljoenen bloeiende tulpen. Tijdens uw vakantie mogen een bezoek aan de Keukenhof of het bloemencorso, of een fietstocht door de bloemenvelden dan ook niet ontbreken.

  • Ruimtevaart: in Noordwijk vindt u ook de eerste permanente ruimtevaarttentoonstelling van Europa, Space Expo, waar u alles te weten kunt komen over de ruimte. Hoe werkt zwaartekracht? Wat is een zwart gat? En wat doen satellieten eigenlijk? De antwoorden op deze en andere vragen vindt u bij Space Expo. 

  • Fietsersparadijs: op de fiets langs de zee en door de tulpenvelden - zeven redenen om Nederland op de fiets te ontdekken.

  • Enorme speeltuin: op ongeveer 20 minuten rijden van Noordwijk ligt Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa.

  • Bunkermuseum: het Atlantikwall Museum Noordwijk bestaat uit twaalf bunkers en een 500 meter lang ondergronds gangenstelsel dat in de Tweede Wereldoorlog werd gegraven. In de zomermaanden is een deel ervan open voor publiek.

  • Vuurtoren: de in 1921 gebouwde vuurtoren staat op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Tijdens Open Monumentendag kan deze worden bezocht.

Categorie: Lezen

De Bollenstreek

Bezoek de Bollenstreek en ontdek de prachtig gekleurde velden en de Keukenhof

Lees meer
Categorie: Evenement

Keukenhof

23 mrt. 2023 tot en met 14 mei 2023 Lisse

Ontdek de Keukenhof dit voorjaar en geniet van miljoenen bollen in bloei en de prachtige paviljoens.

Lees meer

Vervoer in Noordwijk

Met het openbaar vervoer

Noordwijk heeft een goede busverbinding. In de zomer rijdt een gratis beach-shuttle en een Hop-on Hop-off bus langs de campings en vakantieparken.

Met de auto

Er is voldoende parkeergelegenheid in Noordwijk. Vanaf parkeerterrein P1 rijdt een gratis busdienst naar centrum en strand.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.