© Mike Petrucci - Unsplash
Wanneer je op vakantie in Nederland komt, is het handig om te weten wanneer de winkels, musea en banken geopend zijn. Er zijn geen vastgestelde openingstijden, maar we kunnen wel een globale indicatie geven. Controleer altijd de specifieke openingstijden om teleurstellingen te voorkomen.

Winkels  

De meeste winkels zijn iedere dag tussen 09.00u en 17.30u geopend. Op maandagochtend openen veel winkels pas rond het middaguur hun deuren. De meeste steden hebben een koopavond waarop de winkels tot 21.00u geopend zijn. Dit is doorgaans op de donderdag.  

De regels voor het winkelen op zondag zijn in iedere Nederlandse plaats anders. Voor exacte data kun je terecht bij het plaatselijke VVV-kantoor. In de meeste grote steden zijn de supermarkten dagelijks tot 22.00u geopend, behalve op zondag, dan sluiten ze rond 17.30u. In de rest van het land zijn de supermarkten doordeweeks en op zaterdagen doorgaans tot 20.00u geopend, met variĆ«rende openingstijden op zondag. 

Banken en postkantoren 

De meeste banken en postkantoren zijn van maandag tot vrijdag tussen 09.00u en 17.00u geopend. Alleen grote banken en postkantoren zijn op zaterdag geopend. GWK Travelex is alle dagen van de week geopend. De meeste GWK Travelex vestigingen bevinden zich in de buurt van trein- of busstations.

Voor een gedetaileerd overzicht van de openingstijden van verschillende winkels en de koopzondagen van diverse steden kun je ook terecht op www.openingstijden.nl.

Vond je dit interessant? Ontdek meer